Nya Team Bactiguard

Nya Team Bactiguard

 

Good to Great Tennis Academy och det svenska medicintekniska bolaget Bactiguard AB offentliggjorde idag att de utvecklar sin tennissatsning med en satsning på yngre 13-14 års killar. Tillsammans kommer Good to Great Tennis Academy och Bactiguard skapa ett nytt Team Bactiguard som består av fem lovande tennisspelare i Sverige.

 

Satsningen kommer att ske i minst fem år där killarna kommer att ha Robin Brage och Martin Öhrman som ansvariga coacher. Bactiguard möjliggör att Good to Great Team Bactiguard kan träna med ett helhetsupplägg inom tennis, fys och ett medicinskt nätverk kopplat till teamet. Team Bactiguard spelarna hävdar sig bra internationellt och satsningen innebär att de får träna och tävla i en miljö i världsklass. Spelare från ursprungliga Team Bactiguard som Elias Ymer, Mikael Ymer, Daniel Windahl och Fred Simonsson har alla spelat och representerat Sverige i Davis Cup.

”Vi ser en mycket intressant generation spelare i 13-14 års åldern i Sverige där flera hävdar sig bra internationellt” säger Nicklas Kulti, partner på Good to Great Tennis Academy som fortsätter, ”vi har en bra konkurrenssituation i Sverige med denna generation som innebär att de kan sporra och hjälpa varandra mot riktigt stora internationella framgångar”

Bactiguards VD Christian Kinch har varit tennisintresserad sen barndomen och säger:

“Kombinationen att kunna ta fram några av världens bästa tennisspelare och samtidigt inspirera andra ungdomar att satsa på hälsa och idrott är målsättningen med den här unika satsningen. Vi är mycket imponerade av de här unga spelarna och vill hjälpa dem att förverkliga sina drömmar” säger Christian Kinch

Spelarna i Team Bactiguard är:

Isac Strömberg
Född: 2003
Meriter:  
Vinst Next Generation Cup P15, 2017 ( ett år ung)
Vinst Båstad Tennis P14, 2017
Lag EM final för Sverige

Arslan Temirhanov
Född: 2003
Meriter:  
Vinst Salk Open P14, 2017
Semi Båstad Tennis P14, 2017
Final JSM P14, 2016 (ett år ung)

Måns Dahlberg
Född: 2003
Meriter:  
Vinst ETA Falköping P14
Semi ETA Zagreb P14
Final ETA Tyresö P14

Henrik Bladelius
Född: 2004
Meriter:  
Final Salk Open P14, 2017 (ett år ung)
Vinst Next Generation Cup P13, 2017
Vinst Salk Open 2016
Vinst JSM inne 2016
Vinst Båstad 2016
Vinst JSM ute 2016

Jeiden Saidizand
Född: 2004
Meriter:
Final Salk Open P12, 2016
Final JSM

För mer information, vänligen kontakta:

Nicklas Kulti, partner Good to Great Tennis Academy
nicklas@goodtogreatworld.com
+46 708 71 04 22

Christian Kinch, VD Bactiguard
+46 705 466 732