Mikael Ymer återvänder till Team Bactiguard

Mikael Ymer återvänder till Team Bactiguard

Mikael Ymer, en av Sveriges mest lovande tennistalanger återvänder till Good to Great Tennis Academy och Team Bactiguard. Han klättrar på världsrankingen och återfinns nu bland de 350 bästa spelarna i världen, samtidigt som han förbereder sig för att spela nästa Davis Cup-match för Sverige.

 

Mikael Ymer var tillsammans med sin äldre bror Elias Ymer, Daniel Windahl, Fred Simonsson och Jonathan Mridha det ursprungliga Team Bactiguard som formades 2012. Han tränade och tävlade för Team Bactiguard fram till våren 2017 då han valde att kliva av efter en tung skadeperiod.

 

Efter framgångsrik rehabilitering är Mikael nu åter på banan och sugen på att träna och tävla igen. Han har haft en bra start på året, jobbat på metodiskt med sitt team och vunnit många matcher, senast en match i ATP turneringen i Miami. Mikael har avancerat på världsrankingen och kommer att ligga ca 350 i världen efter ATP-tävlingen i Miami.

 

“Det känns jättebra att vara tillbaka i team Bactiguard och hos Good to Great igen. Johan Hedsberg är en fantastisk coach och mentor, både för mig och Davis Cup-laget. Stödet från Bactiguard gör det möjligt för mig att både träna med Johan och ha honom med på tävlingar och resor. För mig är det ovärderligt”, säger Mikael Ymer.

 

”Det är väldigt roligt att Mikael är tillbaka hos oss. Han är en ambitiös och intressant spelare som jag alltid trivts bra att jobba med. Att Bactiguard gör detta möjligt är fantastiskt och inget annat än fantastiskt!” säger Johan Hedsberg, Sveriges Davis Cup-kapten.
 
Det är med stor glädje vi hälsar Mikael Ymer välkommen tillbaka till Team Bactiguard. Inför Davis Cup-matchen mot Portugal den här veckan är det extra roligt att Mikael nu återvänder till oss och Good to Great. Nu håller vi tummarna för att Mikael får fortsätta vara skadefri, avancera på världsrankingen och ta Sverige vidare i Davis Cup”, sägerChristian Kinch, VD för Bactiguard.
 
Sedan 2012 har Bactiguard varit sponsor av Team Bactiguard, en satsning inom tennisakademin Good to Great. Den grundades av Magnus Norman, Nicklas Kulti och Mikael Tillström, spelare som alla tre har vunnit Davis Cup för Sverige och varit rankade bland de bästa tennisspelarna i världen.

 

De spelare vi tar ut till Good to Great Tennis Academy är alla mycket talangfulla, men det krävs uthållighet och hårt arbete för att nå världstoppen. Att inom ramen för Team Bactiguard få träna och tävla med några av de bästa coacherna i världen är få förunnat och ett mycket värdefullt stöd för unga elitsatsande spelare”, förklarar Magnus Norman, en av tennisakademins grundare.
 
Sommaren 2017 utvecklade Bactiguard sin tennissatsning med en ny generation tonårskillar. Inom Good to Great skapades ett nytt Team Bactiguard med fem lovande tennisungdomar: Isac Strömberg, Arslan Temirhanov, Måns Dahlberg, Henrik Bladelius och Tsegai Gebremeskel, samtliga lovande ungdomar i åldersgruppen 13 till 14 år. Nu utökas laget med Mikael Ymer som kommer att ha Johan Hedsberg, Sveriges Davis Cup kapten som huvudtränare.

 
Genom att ge stöd till elitsatsande ungdomar vill Bactiguard bidra till att stärka utvecklingen av blivande tennistalanger i Sverige. Team Bactiguard möjliggör för spelarna att träna med ett helhetsupplägg inom tennis, fys och med ett medicinskt nätverk kopplat till teamet, parallellt med sina studier. 

 

 

Satsningen innebär att de ges möjlighet att träna och tävla i en miljö i världsklass.
  
Bactiguard värdesätter hälsa, oavsett om det är att förebygga infektioner eller främja en hälsosam livsstil. Med hjälp av Team Bactiguard hoppas Bactiguard kunna inspirera både ungdomar och vuxna att satsa på hälsa och idrott. 

 

För mer information, vänligen kontakta: 

Nicklas Kulti, Founding Partner Good to Great 

+46 (0) 70 – 871 04 22                                                           

nicklas@goodtogreat.se

 

 

|Om Good To Great| Good to Great World AB är ett oberoende företag som arbetar med utveckling av tennis och padelspelare. Visionen är att skapa norra Europas ledande arena för utveckling av tennis och padelspelare. I mars 2018 står akademins nya toppmoderna anläggning klar med fantastiska möjligheter att hjälpa fler ambitiösa ungdomar med sin idrottssatsning. Läs mer på www.goodtogreat.se

Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com

Good to Great Tennis Academy, Mjölnarvägen 1, Stockholm, Stockholm 177 41, Sverige

Avregistrera