Padel växer bland ungdomar

Padel är i särklass Sveriges snabbaste växande sport. Inte minst bland barn och ungdomar finns det ett enormt intresse för sporten, baksidan av detta är att vi inte har möjlighet att ta emot alla som vill prova på padel. Good to Great Padel lägger stort fokus på att skapa möjligheter för att fler ungdomar ska få möjlighet att spela padel.

I dag har vi runt 70 barn och ungdomar mellan 8–18 år. Fyra dagar i veckan hämtar vi barn som går i lågstadiet på någon av skolorna i Danderyds kommun och klubben har vuxit till en av de största padelklubbarna i Sverige i antal utövare.

Vi har över 30 barn på vår väntelista som växer för var dag som går och förhoppningen är att vi inom en snar framtid ska kunna ta emot fler barn och ungdomar än vad som i dag är möjligt. Därför har vi ansökt om bygglov för att dubbla dagens bankapacitet. Från tre till sex banor vilket skulle innebära fler möjligheter för ungdomar att spela padel.

I samarbete med Danderyds gymnasium så bedriver Good to Great Padel också Nationell idrottsutbildning för padel.

Vi är även stolta för de framgångar våra spelare hade i historiens första JSM: Guld i flickor 14, silver i pojkar 14 och brons i flickor 16.

För mer information, vänligen kontakta:

Mattias Mikulski, Head of Padel
mattias@goodtogreat.se
079 – 101 00 13

Det här mejlet skickades till pressify+@meltwater.com

Good to Great World AB, Rinkebyvägen 20, DANDERYD, STOCKHOLM 182 36, SVERIGE

Avregistrera