Champions Bowl

För några veckor sedan spelades kvalet till Champions Bowl för tolvåringar på Catella Arena. Åtta flickor och åtta pojkar gjorde upp om fyra platser i världsfinalen som äger rum i Kroatien om några veckor.

De åtta flickor och pojkar som tog sig till kvartsfinal i Salk Open tidigare under året fick automatiskt en inbjudan till denna play-off för Champions Bowl.

Under tävlingens tre dagar bodde alla spelare på akademin och de fick därmed en chans att känna på akademilivet på Good to Great Tennis Academy.

I årets upplaga stod Lea Nilsson (SALK) och Victor Rydén (SPTK) som vinnare. Lea vann finalen mot Sonja Wedenski (NPTK) med 7-5, 6-1. Victor besegrade Jesper Ekoff (USIF) med 6-2, 6-1.

Världsfinalen i Umag, Kroatien, börjar den 6e september, men tyvärr kommer inte Sveriges fyra representanter att kunna delta. Beslutet om att inte resa till Umag för att tävla har tagits i och med rådande omständigheter med Covid-19.

Vi på Good to Great är glada och stolta över att få arrangera den svenska upplagan av Champions Bowl, och vi vill passa på att rikta ett stort tack till Johan och Camilla Nordström som ur ett ekonomiskt perspektiv möjliggjorde att denna tävling kunde spelas.

Posted by: Redaktionen - 2020 08 26