Fitness

Good to Great Tennis Academy samarbetar med Aim-X med Ali Ghelem och Martin Taipele som fystränare. Ali har flera år som aktiv fystränare i tennis bland annat åt Robin Söderling och Rebecka Peterson. Martin har jobbat med flera idrottare däribland många tennisspelare. Fysträningen på Good to Great Tennis Academy består av tester-träning-återtest. Testerna görs enligt Aim-X advantage profile som testar power, power endurance och rörlighet. Träningen består av 2 tränarledda gruppass per dag. Spelarna rapporterar träningsmängd, intensitet och en del andra faktorer som berör prestation och välmående elektroniskt. Akademins performance director jobbar som länken mellan fitness- och tennisteamet.

Fysträning för klubbspelare

Fitness powered by AIMX är ett helt nytt koncept som vänder sig till klubbspelare i tennis men även andra idrottare som vill förkovra sin fysiska förmåga. Man behöver inte träna med Good to Great för att vara med i programmet. Vi kommer att lägga upp en plan och jobba med Power, Power endurance och Mobility på ett systematiskt sätt. Programmen är uppbyggda av bland annat Ali Ghelem som bland annat varit ansvarig fystränare för Robin Söderling och Rebecca Peterson. Det finns också möjlighet att addera till tester samt träningsprogram med videos som levereras elektroniskt till Din telefon varje dag. Träningsprogram som spelarna i bland annat Good to Great får på sina tävlingsresor. På så sätt får du ett helt komplett träningsprogram som kan mäta sig med vad de bästa har. Vi drar igång den 19 augusti och höstterminen är 17 veckor!

Välj en eller två timmar åt gången på följande tider:

Måndag 17:00-19:00
Tisdag 16:00-19:00
Onsdag 17:00-19:00
Torsdag 16:00-19:00
Lördag 10:00-12:00

1 timme/vecka 5 000 kr
2 timmar/vecka 8 000 kr
3 timmar/vecka 11 000 kr
4 timmar/vecka 14 000 kr
5 timmar/vecka 17 000 kr

Möjlighet att addera:

  • Baseline fystest, ett test vid start och ett test vid slut 3 500 kr/termin
  • Training App 4 000 kr/4 månader (autogiro är möjligt 1 000 kr/månad)
*** Vi på Good to Great jobbar för att hela tiden ha hög kvalitet i vår verksamhet. För att vi ska kunna köra igång fysprogrammen krävs ett antal anmälda på samma nivå. Om åldrarna skiljer sig markant och vi inte får in tillräckligt med spelare så friskriver vi oss för att inte starta upp. Detta meddelas dock i god tid.
***Som spelare knyter man endast upp sig till en termin i taget. Vi vill vara en flexibel möjlighet för de ungdomar som vill bli bättre i tennis och vi vill vara ett komplement och en support till Din tennisklubb.