15-åriga Cori Gauff – wow!

Efter sin seger mot världstvåan Naomi Osaka verkade det som om Julia Putintseva skulle vara namnet på allas läppar efter Wimbledons första dag.
Men nej, i samma stund som 15-åriga Cori ”Coco”Gauff slog in matchbollen mot Venus Williams fick Putintseva en biroll – liksom även Djokovic och alla de andra stjärnorna.

– Det här är första gången jag gråter efter en match, sa den överlyckliga segraren som inte var född då 39-åriga Williams tog sina två första av nu sju Grand Slam-titlar.

Gauff skrev historia redan i helgen då hon blev den yngsta spelaren under proffseran som kvalar in.

Den unga amerikanskan medger att hon var mycket nervös inför mötet med Venus.
– Serena och hon har alltid varit mina största idoler. Att jag aldrig spelat på en så här stor bana gjorde mig också lite nervös. Inför matchen tänkte jag hela tiden på att linjerna är precis som på vilken tävling som helst, säger Cori Gauff.

Hon är rankad 313, tog i början på året bara tre game mot Rebecca Peterson då de möttes i en ITF-turnering i Midland och det är bara tre månader sedan Gauff för första gången gick segrande från en match på WTA-touren.

I dag slog hon ut en femfaldig Wimbledon-segrare.
– När vi skakade hand efter matchen gratulerade hon och önskade mig lycka till. Jag tackade henne för allt hon gjort för tennisen och sa att jag aldrig skulle ha varit där om det inte var för henne.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 07 01