Åtta spelare kvar i kampen om två platser i Stockholm Open-kvalet

På torsdagen ger sig förkvalets äldste och yngste spelare in i kampen om de två platserna i Stockholm Open-kvalet.
Det handlar om snart 29-årige Markus Eriksson och 15-årige Leo Borg.

Dessa två är liksom Karl Friberg och Nils Johansson framflyttade till förkvalets andra omgång.
Johansson och Borg var reserver bakom de tolv uttagna spelarna men får chansen sedan Fred Simonsson och Davis Cup-hjälten Jonathan Mridha tvingats tacka nej på grund av skada.
Det är alltså två platser i SO-kvalet som står på spel i förkvalet vilket avgörs i SALK-hallen. Sverigetrean Markus Eriksson är skyhög favorit på övre halvan och det skulle vara en jätteskräll om han inte tar sig in i SO-kvalet.
Karl Friberg är inte fullt lika klar favorit på undre halvan men visst talar det mesta för att det blir dessa två som går in i kvalet som inleds på söndag.
Friberg finalbesegrade för övrigt just Eriksson i fjolårets förkval då bara en plats i SO-kvalet låg i potten.
Förkvalet inleddes på onsdagen då Jonas Eriksson Ziverts, Carl Gustafsson, Erik Grevelius och Gustaf Ström säkrade platser i andra omgången.
17-årige Ström tog i förra veckans Falu Future sin första ATP-poäng och möter på torsdagen Leo Borg. Båda har härligt heta vinnarskallar och det är bäddat för en kul fajt mellan de två framtidshoppen. Borg har ofta visat att han växer med uppgiften och frågan är kanske främst hur Ström mentalt hanterar situationen mot sin två år yngre motståndare.
Övriga matcher i dag: Eriksson-Gustafsson, Johansson-Eriksson Ziverts och Friberg-
Grevelius.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 11