Björklund i semi i Portugal

Efter att ha kvalat in är Sverigetrean Mirjam Björklund klar för semifinal i ITF-turneringen i Obidos, Portugal.

Björklund besegrade i dagens kvartsfinal bulgariska kvalspelaren Aleksandrina Naydenova med 7-6, 6-1 och ställs i semi mot fjärdeseedade Pemra Ozgen från Turkiet.

De handlar om en 25 000-dollarturnering och den 20-åriga stockholmskan har kvalat in i sina fem senaste turneringar på denna nivå vilket i sig är ett styrkebesked från en spelare som ligger 464 på WTA-rankingen.

Det är alltså långt ner till trean bakom Sveriges två topp-100-spelare Rebecca Peterson (54) och Johanna Larsson (69) och utan att ens spekulera i att Björklund en dag ska nå – eller ens vara i närheten av de höjderna – vet vi en sak:

Hon kommer att göra allt för att nå så långt som möjligt. Det säger i och för sig oerhört många unga spelare men det är betydligt färre som gör det.

Mirjam Björklund är en fantastisk fajter som lever för sin sport och bara däri har hon alltså en fördel mot en hel del konkurrenter. Sedan i somras coachas Mirjam av tidigare världsnian Joachim ”Pim-Pim” Johansson och dennes pappa Leif som är också var toppspelare, om än inte av samma klass.

Samarbetet fick en mycket bra start då Björklund gick till semifinal i 25 000-dollarturneringen i Båstad, den turnering svensk damtennis fick som lite plåster på såren efter den mycket beklagliga nedläggningen av WTA-turneringen där.

Fotot: Fotot på Mirjam är just från Båstad i somras och taget av min kollega Torbjörn Dencker.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 05