Borg tog titeln utan setförlust – Milicevic kan säkra KLTK:s dubbel

Förhandsfavoriten Leo Borg infriade de högt ställda förväntningarna i JSM i Göteborg – med råge.
Borg släppte inte set och och tappade bara 19 game på sina sex matcher fram till titeln i den med svenska mått starka 16-årsklassen.
I dagens final besegrade han tredjeseedade Måns Dahlberg med 6-3, 6-4.

Borg spelar för KLTK och är på pojksidan den stora stjärnan i klubbens akademi där Klara Milicevic är hans motsvarighet bland flickorna.
Milicevic har tappat bara 15 game på sina fem matcher fram till måndagens final mot Alice Widell, Helsingborgs TK. Widell besegrade i dag efter en hård batalj Farsta TK:s Martina Petrovic.

Även om Klara mot förmodan skulle förlora finalen råder det inget tvivel om att hon är ett par steg före sina jämnåriga konkurrenter

Den normalt kanske svåraste är Julia Löfqvist som förhoppningsvis snart är tillbaka på banan efter sjukdomen som gjort att tennissatsningen under en tid kommit av sig och inte heller är viktigast i hennes tillvaro.

Louise Wikander gjorde i JSM comeback efter långt uppehåll på grund av ryggskada, Emma Shasteen var tillbaka efter långvarig skada redan i Salk Open och det är ytterligare två spelare som kan bidra till att bredden på toppen återfår styrkan som den hade för något år sedan.

På pojksidan finns fem, sex spelare av ungefär samma klass även om Leo Borg under veckan i Göteborg lämnat ett mycket tydligt besked om vem som nu är nummer ett.

Drar han ifrån de övriga får vi i bästa fall den där spin-off-effekten som vi sett i flera av de teamsatsningar som under åren gjorts i svensk tennis.

Här handlar det visserligen inte om ett team men väl om en grupp jämnåriga konkurrenter som kan sporra varandra. Måns Dahlberg, Påvelunds TBK. Arslan Temirhanov , Salk och Isac Strömberg, Åkersberga TK ingår i GTG:s Team Bactiguard, och Michael Minasyan finns i Danderyds TK.

Bakom dem finns ytterligare några namn som kanske kan haka på. Glädjande i 16-årsklassen var att flera spelare födda -04 hävdade sig riktigt bra i konkurrensen och då främst Upsala TK:s Jeiden Saidizand. Han kvalade in och slog sig fram till kvarten där han pressade fjärdeseedade Minasyan som vann med 7-5 i skilje.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 04 21