Cabaj Awad trivs med stor publik – kan dra ännu större fördel av den

För fyra år sedan kvalade hon in och och gick till semifinal.
Även i årets Stockholm Ladies är Jacqueline Cabaj Awad i semi – denna gång som förstaseedad förhandsfavorit.

Precis som 2014 år väntar brittiskt motstånd. Den gången handlade det om Naomi Cawady som veckan innan gått segrande även från deras semifinal i Djursholm Ladies och som tog titeln såväl där som i Näsby Park.

På lördagen ställs Cabaj Awad mot Tiffany William som förra veckan var i final i Djursholm där hon i semi slog ut överraskningen Lisa Saar.
-Jag har aldrig mött Williams tidigare, säger Cabaj Awad som i dag besegrade åttondeseedade estländskan Elena Malygina med 7-5, 6-0 och som inte tappat set på sina tre första matcher.

Cabaj Awad har alltid ett vapen i sin serve och extra effektivt blir det förstås på så snabba banor som de i Näsbyparks TK.
-Min serve är en stor fördel. Den ger många gratispoäng eller i alla fall ett övertag i poängen, säger den 22-åriga Sverigefyran.

Att få ett övertag och kunna diktera duellerna är viktigt för Cabaj Awad. Hon har en stark offensiv men är betydligt bräckligare i det defensiva spelet vilket gör henne sårbar i dueller där motståndaren tar första initiativet.

Cabaj Awad tog för några veckor sedan sin åttonde ITF-titel och lördagens semifinal är hennes fjärde för säsongen. Att lyckas på hemmaplan betyder extra mycket för henne.
-Det är mycket folk här också och jag får bra stöd. Jag spelar faktiskt bättre när det är mycket åskådare.
Vad tror du att det beror på?
-Jag vill ju visa att jag är bra liksom, haha. Jag försöker alltid göra mitt bästa men när det är tajt så är det lättare ge det lilla extra om det är mycket publik, säger Cabaj Awad.

Förmodligen skulle hon kunna dra nytta av hemmapubliken i ännu högre grad än vad som nu är fallet. Nu ser vi den knutna näven några enstaka gånger under en match och även om hennes kroppsspråk blivit positivare finns det utrymme för fortsatt utveckling.

En del spelare har det där naturligt i sig medan andra – som är precis lika taggade – är mer återhållsamma med att visa upp sitt fajtingface.
Den som gör det vinner – ja, i alla fall publikens hjärta.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 11 02