Caijsa Hennemann till semi i JEM – nu väntar fyra år yngre jättelöfte

Sistaårsjunioren Caijsa Hennemann är klar för semifinal i JEM i Klosters.

Nu väntar fyra år yngre tjeckiskan Linda Fruhvirtova som spås en lysande framtid.

På plats 46 är Hennemann, Ullevi TK och Good to Great, Sveriges bäst rankade junior. Hon nådde tidigare i år kvartsfinal i Franska mästerskapets flicksingel och spelade för några veckor sedan Swedish Open i Båstad.

Det blev förlust i första omgången men veckan i Båstad var mycket värdefull för Hennemann. Hon fick sparra mot spelare med betydligt högre tempo och större säkerhet än de som hon normalt möter.”Jag har fått mycket inspiration här”.

Under åren har vi sett ett otal exempel på spelare som presterar mycket bra i turneringar efter sådana ”landslagssamlingar”.

Efter en tuff match med många långa poäng kvartsfinalbesegrade åttondeseedade Hennemann i dag ett år yngre ryskan Elina Avanesyan med 6-1, 6-4.

I semifinalen väntar alltså en fyra år yngre motståndare. Tjeckiskan Linda Fruhvirtova är – tillsammans med bland andra sin två år yngre syster Brenda – ett av de mest intressanta namnen på juniorsidan.

Även om man inte ska dra några höga växlar på juniorresultaten i sig finns vissa talanger som visar upp ett spel som lovar stort för framtiden.
Linda Fruhvirtova, rankad 24 och seedad trea i EM, är just en sådan spelare.

Ifjol tog hon titeln i Drottningens Pris och i början av 2019 gick  till final i Salk Opens ITF-klass.

Här presenterar Fruhvirtova sig under Salk Open

 

Skrivet av: Redaktionen - 2019 07 26