Dansk jättetalang tränar i Sverige

Dansk damtennis har tack vare Caroline Wozniacki varit het i många år och återväxten tycks tryggad: Clara Tauson, 16 år om knappt en månad, är världstrea bland juniorer.
Även om någon direkt motsvarighet inte finns på pojksidan har danskarna två stora talanger i 15-åringarna Holger Nodskov Rune och Elmer Möller.
Möller blev i somras förste dansk att nå final i JEM:s 16-årklass och tog i dag titeln i en stor juniorturnering i Israel.

Precis som i svensk tennis talas det i Danmark mycket om de lovande 03:orna. På pojksidan handlar det i Sverige mycket om Leo Borg som utvecklats mycket starkt och förhoppningsvis blir det draglok som de andra i gruppen kan haka på.

I Danmark kretsar det kring Nodskov Rune och Möller. Den sistnämnde har i år 28-5 i matchfacit på ITF:s juniortour och framgångarna har i huvudsak kommit i de lägre turneringskategorierna.

Den här veckan slog han till i en grade 2, tappade inte set fram till finalen och tog där revansch på schweizaren Dominic Stephan Stricker som nyligen vann stort då de möttes i kvalfinal i en turnering i samma kategori.
-Jag har spelat bra hela veckan. Nu fokuserar jag på nästa veckas grade 3. Det skulle vara kul att vinna back to back, säger Elmer efter segern som innebär att han klättrar till runt 150 på rankningen.

Ytterligare runt 40 platsers avancemang blir det vid årsskiftet när spelarna födda 2000 försvinner från listan.

Sedan några månader har Elmer Möller sin hemvist på Good to Great.
-Han kom upp före JEM och jag körde med honom några dagar. Senare återkom Elmers agent och sa att de ville ha ett heltidsupplägg hos oss, säger Mikael Tillström som tillsammans med Peter Carlsson är Möllers huvudtränare på akademin.

Beskriv Elmer som spelare?
-Han är en matchspelare som har många verktyg och blir lite tjurig då han inte får spel fritt. Han lever mycket på att läsa spelet och så har han en fantastisk känsla och oerhört bra backhand, säger Tillström och fortsätter:
-I jämförelse många av sina jämnåriga är han fortfarande lite tunn och tillsammans med Martin Taipale (fystränare, min anmärkning) jobbar vi med att utveckla Elmers fysik.

Elmer:
– Jag måste utveckla många delar och ser fram mot träningsperioden inför 2019.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 11 24