DC-hjältarna slåss om en kvartsfinalplats

Markus Eriksson mot Jonathan Mridha – visst är det höjdpunkten framför andra i onsdagens spelschema i Catella Open.

Det handlar alltså om möte mellan de två stora matchhjältarna då Sveriges Davis Cup-lag förra helgen besegrade Schweiz med 3-2.

– För mig ligger det ingen prestige i den här matchen. Inte nu i alla fall men vi får väl se när det är dags säger Jonathan med ett skratt då han efter 6-2, 6-3 mot kvalspelaren och namnen Stenberg sätter sig på träningscykeln i gymet.

På touren har DC-hjältarna ställts mot varandra två gånger tidigare, båda på grus i svenska Futures. För fyra år sedan vann Eriksson och ifjol fick Mridha revansch i kvartsfinalen i Båstad.

– Tidigare har det varit mer prestige då vi mötts, i alla fall från min sida, säger Mridha.

Varför känner du annorlunda den här gången?
– Jag vet inte riktigt. Kanske för att vi nyligen spelade i samma lag och kämpade tillsammans. Men ja, vi får väl se när matchen är igång, säger han med ett leende.

Mridha svarade för en mycket imponerande DC-debut mot Schweiz då han avgjorde med segern i den femte och avgörande matchen.

Även om motståndaren inte är meriterad ska man komma ihåg att Mridha på grund av skador hade få matcher i kroppen

Av de 15 startande hemmahoppen återstår sex, förutom Mridha och Eriksson är det kvalspelarna Lucas Renard, Christian Samuelsson och Niklas Johansson samt Linus Frost som i likhet med Mridha gått in på wild card.

Det gjorde även Gustaf Ström, nyss fyllda 17 år, som svarade för en bra debut i dessa sammanhang (han har tidigare varit med i två Futurekval). Det blev visserligen förlust i raka set mot fjärdeseedade Martins Podzus men Ström visade upp ett spel som lovar gott inför framtiden.

Långtifrån lika energifylld var Karl Friberg i avgörande set mot finländaren Otto Virtanen. Hemmaspelaren blev nollad i skilje och agerade på ett sätt som fick åskådarna att tro att han inte brydde sig om utgången.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 09 25