”Det är ett stort avbräck för laget” Hedsberg om luckan efter Lindstedt

Att Sverige tvingas klara sig utan dubbelspecialisten Robert Lindstedt minskar lagets favoritskap i Davis Cup-matchen mot Israel 13-14 september.
-Självklart är det ett stort avbräck att ”Robban” inte är med.Han är en klasspelare som både på och utanför banan tillför mycket, säger Davis Cup-kapten Johan Hedsberg.

Good to Great Journal kunde i söndags avslöja att den tidigare världstrean tackat nej till den stundande DC-matchen och att det lutar åt att han efter tolv år gjort sitt i DC-laget. Lindstedt spelar inte mot Israel och DC-karriären är sannolikt över

Bakom hans beslut ligger bland annat missnöje med förbundsledningen. För att inte störa laget inför matchen mot Israel väljer den meriterade veteranen att hålla inne med detaljer. Han vill, åtminstone inte i nuläget, göra en stor affär av detta.

Men att en så laglojal spelare som Lindstedt kommer till detta beslut visar på ett mycket starkt missnöje med hur vissa saker sköts. Bland annat menar han att förbundsledningen försakar det sportsliga. För att inte störa lagets förberedelser väljer Lindstedt att inte utveckla sin kritik.

Vad säger du om hans kritik mot förbundsledningen?

-Ingenting. Som kapten koncentrerar jag mig på de som är tillgängliga för spel. Laget ska tas ut, de uttagna spelarna ska förberedas på bästa sätt och likaså spelarna som inte är uttagna men kan bli aktuella för inhopp om något händer, säger Hedsberg och fortsätter:
-Jag måste lägga allt fokus på laget, inte på spelare som inte ska vara med.

Sedan blir han tyst en stund och säger sedan:
-Fortfarande utan att kommentera ”Robbans” beslut vill jag säga hur oerhört tacksam jag är för allt han gjort för laget och för mig personligen. Jag vet hur mycket Davis Cup betyder för honom. Även i matcher där han inte varit med har ”Robban” hjälpt laget på olika sätt.
-Det är för honom och för laget mycket beklagligt att det blivit så här. Jag kommer att sakna honom i gänget.

Att det på förhand givna dubbelparet Lindstedt/Markus Eriksson spricker ger självklart DC-kaptenen huvudbry.

Vem ligger i dag närmast platsen bredvid ”Mackan”?

-Andre (Göransson, min anmärkning) känns i nuläget som det mest naturliga alternativet. Han är ju en naturlig dubbelspelare och har spelat en del ihop med ”Mackan”.

Hedsberg tar ut laget tredje september. Om inget oförutsett inträffar blir det sannolikt Mikael och Elias Ymer , Markus Eriksson och Andre Göransson.

Femteman?
– Det kan bli två till i truppen, främst står valet mellan Calle (Söderlund), Gustav (Hansson) och Jonathan (Mridha),

Skrivet av: Redaktionen - 2019 08 28