Det väntar Peterson och Larsson då Franska mästerskapet drar igång

Julia Putintseva och Magdalena Rybarikova – där motståndarna för Rebecca Peterson respektive Johanna Larsson i första omgången av Franska mästerskapet.

Sett till rankning slår båda svenskorna ur underläge. Men man ska inte stirra sig blind på dessa siffror.
Ser vi till form och spelstyrka på grus slår Rebecca ur underläge men ändå inte av arten att en seger skulle sorteras in under kategorin jätteskrällar.
Larssons match är vidöppen och hon skulle ha gällt som favorit om inte formen sviktat under en längre tid.

64-rankade Peterson gör sin andra start på Roland Garros där hon ifjol tog sin första seger i en Grand Slam-turnering. Den 23-åriga Sverigeettan har 1-0 inbördes mot Putintseva – också född 1995- som hon besegrade i andra kvalomgången i fjolårets Premier 5-turnering i Cincinnati (där Putintseva för övrigt inledde kvalet med seger mot Larsson).

Putintseva är född i Moskva, spelade fram till 2012 för Ryssland men representerar sedan dess Kazakstan.
Hon är rankad 39, är bäst på grus och det är just på gruset i Paris hon nått sina största framgångar i Grand Slam: Kvartsfinal 2016 – då hon pressade världsettan Serena Williams till skiljeset – samt ifjol vilket innebär att hon har 430 poäng att försvara. Det innebär en extra press.
Putintseva visar bra form i den här veckans WTA-turnering i Nürnberg där hon i dag spelade sig fram till semi.

Johanna Larsson – 111:a på listan – gör sin tionde start på Roland Garros där tredje omgången 2014 är hennes bästa resultat.
Att hon i går i WTA-turneringen i Nürnberg bröt en nio matcher lång förlustsvit stärker säkert den 30-åriga Sverigetvåan inför mötet med jämngamla Rybarikova. Den 75-rankade slovakiskan gör sin tolfte start i Paris och precis som för Larsson är en plats i tredje omgången (förra året) bästa resultat.
Men till skillnad från Larsson trivs Rybarikova inte på gruset där hon förlorat båda sina matcher i år. Hon är som bäst på betydligt snabbare underlag och har en semifinal på Wimbledons gräs 2017 som bästa Grand Slam-resultat.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 23