Elias Ymer i Challenger-kvart

Hittills under säsongen har Sverigetvåan Mikael Ymer varit ljusglimten i svensk herrtennis.
Men den här veckan handlar det om hans storebror Elias som i eftermiddag spelar kvartsfinal i en Challenger i Aix en Provence.

Att Elias inte varit lika segerrik som brorsan beror i hög grad på att Sverigeettan valt bort Challengers för att istället försöka slå sig in i ATP-turneringar.

Så här har det gått:
•Han gick på rankning in i huvudturneringen i Sao Paolo men föll direkt.
•Elias kvalade in i Rio de Janeiro och Indian Wells Masters men förlorade vid båda tillfällena i första omgången.
•Vid fem tillfällen har resan tagit slut redan i kvalet.

Sett till detta var det kanske på ett sätt bra att Elias inte fick plats i kvalet till denna veckas Madrid Masters.
Ytterligare en motgång i kvalet hade säkert påverkat självförtroendet negativt. Kanske är det så att Challengerkostymen fortfarande är mest passande storlek för Elias.

Rankad 113 skulle han som föranmäld ha varit seedad sexa i Aix en Provence men när han nu i sista stund bestämde sig för att spela där blev det kval.
Efter segern där och två segrar i huvudturneringen är han nu alltså i kvarten där han i eftermiddag möter förstaseedade Pablo Cuevas som är rankad 67.

Den 33-årige veteranen har sex ATP-titlar, samtliga på favoritunderlaget grus och den första i Swedish Open i Båstad för fem år sedan.
Turneringen är Elias blott fjärde Challenger för säsongen som ha inledde med att gå till kvarten i Rennes, Sverigeettans hittills bästa resultat 2019.

Noterbart: Om Elias anmält sig till turneringen skulle han på sin rankning 113 ha varit seedad sexa.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 10