Elias Ymer kvalade in i Indian Wells – ställs vid seger mot världsettan

Elias Ymer är klar för Masters i Indian Wells.
Där kan han i andra omgången ställas mot världsettan Novak Djokovic.

Det blir den 22-årige Sverigeettans andra start i turneringen som brukar kallas den femte Grand Slam.
Precis som för två år sedan har Ymer kvalat in.

Även om kvalmotståndarna Darian King och Christian Harrison inte är några skalper att tala om är vinsterna ett steg i rätt riktning för Ymer.

Hans starka avslutning på förra säsongen – två Challengertitlar på de tre sista turneringar – har följts av en resultatmässigt medioker inledning på 2019.

Visserligen kvalade han in i 500-turneringen i Rio de Janeiro och nådde kvarten i Rennes Challenger men det är också allt i framgångsväg.

Med tanke på att han kom till Indian Wells efter tre veckors grusspel och i förra veckan föll i Sao Paolo mot 449-rankade Thiago Seyboth Wild var det inte mycket som talade för att Ymer skulle hävda sig i Indian Wells-kvalet.

Där vände han 0-1 i set i båda sina matcher och Ymer har fått en tacksam öppningsrunda i den stjärnspäckade huvudturneringen.

Precis som Ymer har 128-rankade Bjorn Fratangelo kvalat in och naturligtvis tycker även den 25-årige amerikanen att han fått bästa tänkbara lottning.

Segraren ställs däremot inför tennisvärldens just nu svåraste uppgift. I andra omgången väntar nämligen Novak Djokovic. Den 31-årige serben spelar sin första turnering sedan Australian Open där han tog sin femtonde Grand Slam-titel.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 03 07