Ett klokt beslut som gav trist besked

Trist och klokt.
Ja, så kan man i två ord sammanfatta Rafael Nadals återbud till Indian Wells-semifinalen mot Roger Federer.

– När jag värmde upp i morse kände jag att knät inte är tillräckligt bra för att spela på nivån som krävs, förklarar den 32-årige världstvåan.

Det var i början på andra set i fredagens kvartsfinal mot Karen Khachanov som Nadal fick skadekänning i sitt högra knä. Han stod inte riktigt att känna igen efter det och med lite större rutin hade den tio år yngre ryssen förmodligen förvaltat möjligheten bättre än vad han gjorde.

Nadal slutförde kvartsfinalen med smärtor. Men att redan från start i en match känna att kroppen inte är tillräckligt stark är något helt annat.

Inte minst med tanke på Nadals alla skadeproblem under åren gör han självklart klokt i att vara extra noga med att lyssna på kroppens varningssignaler.

Mötet mellan de båda tidigare världsettorna skulle ha blivit deras 39 och det första sedan hösten 2017 då Federer segrade i finalen i Shanghai Masters.

Den 37-årige schweizaren är nu framme i sin nionde final i Indian Wells där han 2004 tog sin första av fem titlar. Triumfen då var hans andra i Masters efter premiärsegern på gruset i Hamburg två år tidigare.

Federer möter i finalen Milos Raonic eller Dominic Thiem och deras semifinal går i skrivande stund in i skiljeset.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 03 16