Federer glänste i gruscomebacken och ukrainsk kvalspelare skrällde

Hur mycket skulle hans tre år långa frånvaro från grustennis märkas?
Det var frågan då Roger Federer i kväll gjorde comeback på underlaget.
Svar: Den 37-årige schweizaren såg så hemtam ut att man kunde tro att han inte spelat på annat än grus de tre senaste åren.

Nu ska förstås sägas att världstrean hade en ytterst tacksam uppgift i Madrid Masters andra omgång. Richard Gasquet har på grund av skada varit borta sedan oktober förra året och såg verkligen rostig ut.
Nog för att fransmannen med sin läckra backhand ställde Federer vid ett par tillfällen men mer var det inte heller.

6-2, 6-3 till världstrean som utnyttjade sina tre breakmöjligheter och var ohotad i egen serve.
De snabba förhållandena i Madrid Master passar Federer och turneringen är hans enda inplanerade på grus inför Franska mästerskapet där han gjorde sitt senaste framträdande 2015.
Hur bra Federers grusform fick vi inget besked om i kväll, en bättre värdemätare väntar då han ställs mot Gael Monfils eller Marton Fucsovics.

*
Att färska titlar stärker självförtroendet är självklart och spelare brukar säga att det inte spelar så stor roll vilken typ av turnering det handlar om.

Det visade Lucas Pouille i kväll då han med sin seger mot 15-rankade Borna Coric bröt en fem matcher lång förlustsvit på ATP-touren.
Pouille har varit i en svacka efter Australian Open – där han var i semi – och gick därför ner på Challengertouren förra veckan.

Spelet flöt inte på heller där men var tillräckligt bra för att räcka hela vägen. Finalsegern mot Mikael Ymer betydde karriärens första Challenger-titel och med den kom fransmannen med starkare självförtroende till årets fjärde Masters.
*
Kvalspelaren Kateryna Kozlova svarade med sin seger mot världsfemman och fjolårssemifinalisten Karolina Pliskova för veckans hittills största skräll i Madrid.

Segern var också den 25-åriga ukrainskans tyngsta sedan fjolårets Franska mästerskap då hon slog ut titelförsvarande världsfemman Jelena Ostapenko i första omgången.
*
Tyska världsfyran Angelique Kerber tvingades i dag lämna w o på grund av vristskada och häromdagen gav elfterankade danskan Caroline Wozniacki upp på grund av ryggskada.
0

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 07