Första segrarna i Catella Open – bäddar för Erikssons dubbel

Två gånger i karriären har Markus Eriksson tagit både singel – och dubbeltiteln i en Future.
På lördagen kan det ske igen.

Grunden lades på i dag då dubbelparet Eriksson/Fred Simonsson blev första segrare i premiärupplagan av Catella Open i Danderyd. Titeln bärgades efter en stark vändning och stor dramatik (2-6,  6-4, 10-8) i finalen mot Antoine Bellier/Johannes Haerteis.

Det var Erikssons 25:e (!) och Simonssons 16:e dubbeltitel på denna nivå och deras andra ihop (de segrade ihop också i Karlskrona i våras).

Några timmar före dubbelfinalen säkrade Eriksson sin 15:e Futurefinal i singel då han besegrade fransmannen Ynais Laurent med 6-3, 7-6.

På lördagen väntar förstaseedade belgaren Christopher Heyman och förutom möjligheten att ta en åttonde titel står en svit på spel för hemmafavoriten.

Hans första singeltitel på ITF-touren kom i Marocko 2013 och sedan dess har den 28-årige göteborgaren inte gått ifrån en säsong utan att ha ökat på skörden.
Men listan har inte blivit längre denna säsong. Ännu.

Även om det efter Catella Open återstår några turneringar skulle det självfallet sitta extra skönt om Eriksson i Danderyd tar hem dubbla titlar. Han gjorde det i en spansk Future 2014 (dubbeltiteln i par med Milos Sekulic) och i Italien 2016 (Wilson Leite).

Videointervju med segrarna hittar ni här.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 09 28