Första titeln för Zaar/Viktorovitch – Lister tog sin tredje för säsongen

Alexandra Viktorovitch och Lisa Zaar nådde i dag en milstolpe i sina karriärer.
Duon skrev för första gången in sig i segerrullorna på ITF-touren då de tog dubbeltiteln i 15 000-dollarturneringen Djursholm Ladies.

De två 18-åriga klubbkamraterna i KLTK var nyligen i final i en ITF-turnering i Turkiet och att framgången då inte var en tillfällighet har de understrukit under denna vecka.
De oseedade hemmafavoriterna tappade inte ett set, slog på vägen fram till final ut såväl det första- som tredjeseedade paret och besegrade i finalen Anastasia Kulikova/Elena Malygina med 7-5, 7-5.

Däremot blev det ingen första ITF-final i singel för Zaar som tidigare under dagen föll i semifinal mot Tiffany William (7-6, 3-6, 6-3). Även om Zaar har all anledning att vara nöjd med turneringen i stort är hon säkert besviken över dagens insats. Hon hade tre setbollar i det tiebreak där ingen av spelarna lyckades hålla nerverna under kontroll utan bjöd varandra på enkla poäng. Zaar hade innan det servat för setet men tre grova backhandmissar och ett dubbelfel spolierade möjligheten att koppla grepp mot brittiskan som efterhand servade allt bättre.

Redan för fem år sedan tog Cornelia Lister sin första dubbeltitel på ITF-touren. I dag spelade hon hem den tredje för året genom att i 25 000-dollarturneringen i Oslo segra ihop med brittiskan Harriet Dart. Paret var förstaseedat och släppte inte set på sina tre matcher. 24-åriga Lister ligger 118 på WTA:s dubbelrankning och har utan tvekan möjlighet att under nästa säsong etablera sig på topp 100. Det optimala skulle förstås vara om hon hittar en partner att spela ihop med under en längre period.

Fotnot: Jag skrev i går att Alexandra Viktorovitch hade kvalat in då hon nyligen gick till final i en ITF-turnering i Turkiet. Det var fel. Hon var direktkvalificerad. Sorry.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 27