Hälften av svenskorna vidare – minst en går till kvartsfinal

Hälften av de tio startande svenskorna överlevde första omgången i Djursholm Ladies.
Kvintetten har en snittålder på 17.2 år och återfinns på den undre halvan i årets näst sista ITF-turnering i Sverige där det blir minst ett hemmahopp i kvartsfinal.

Maria Petrovic, 16 år, besegrade (6-7, 6-1, 6-3) två år äldre Alexandra Viktorovitch som nyligen var i final i en ITF i Turkiet och som vid seger i dag skulle ha tagit en plats på WTA-rankningen.

Det lyckades 18-åriga Melis Yasar göra efter att ha räddat matchbollar mot tyskan Shaline-Doreen Pipa som tycktes ha full kontroll över det skiljeset Yasar till slut vann med 7-5.

I den 182 centimeter långa och vänsterhänta svenskan finns en stor potential vilket i kombination med stort utrymme för förbättringar gör att det blir spännande att följa hennes utveckling. Yasar har en offensiv position i banan och kommer med bättre fysik att få ut betydligt mer av det spel som nu stundtals är lite vekt och vingligt. På annan plats här på hemsidan kan du se och höra Yasar berätta om segern, sin säsong och sina mål.

Lisa Zaar, 18 år, visade mycket stort fajterhjärta och räddade en matchboll då hon slog ut åttondeseedade estländskan Elena Malygina med 3-6, 7-6, 7-6.
Även om det kan tyckas självklart att en spelare ger allt från första till sista boll är det långtifrån alltid det sker och därför gladde verkligen Zaars härliga inställning.
Hon möter i andra omgången Julita Saner, 19 år, vilket garanterar att det blir minst en svenska i kvarten.

Kvalspelaren Klara Milicevic är med sina 15 år yngst i den kvarvarande hemmakvintetten och naturligtvis ett spännande framtidsnamn. Hon ställs nu mot andraseedade ryskan Angelina Zhuravleva.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 24