Hårdsatsande storklubben GLTK och GTG i långtgående samarbete

Good to Great och hårdsatsande GLTK har i dag träffat ett långtgående samarbetsavtal.
-Med det här ger vi våra spelare bästa tänkbara förutsättningar, säger Göteborgsklubbens sportchef Klas Ivarsson.
-Vi ser oss som ett bra komplement till den fina verksamhet som GLTK har, säger Mikael Tillström på Good to Great.

I nuläget är närmare ett 50-tal spelare knutna till akademin, bland andra då 16-åriga Vanessa Widell-Ersöz och två år yngre Henrik Bladelius som båda spelar för GLTK och är två av Sveriges största hopp i sina respektive åldersklasser.

– Vi har överhuvudtaget en mycket bra juniorverksamhet i klubben men vi räcker inte till hela vägen ut. Därför var det helt naturligt för oss att söka samarbete med GTG som har en fantastisk organisation och som är en mycket viktig aktör i svensk tennis, säger Ivarsson och fortsätter:
–Det är för oss självklart att samarbeta med en toppakademi som ligger tre timmars tågresa bort istället för med en akademi utomlands.

GLTK är Sveriges näst största klubb efter Fair Play och det är också dessa två som med vardera åtta SM-guld är segerrikast i herrarnas Elitserie. Med Sverigetrean Markus Eriksson som ankare var laget ytterst nära att ta en finalplats i årets nyligen avslutade serie.

Nästa säsong återfinns GLTK också i damernas Elitserie eftersom Marina Yudanov och hennes lagkamrater vann division I Södra, därtill i överlägsen stil.
–”Mackan” och Marina håller inte bara hög klass rent spelmässigt. De har också en inställning som gör att de fungerar som lokomotiv och är fantastiska träningspartners. Att vi har grusbanor inomhus innebär att Good to Greats spelare som ska förbereda sig inför en tidig grusturnering kan göra det här.

Good to Greats ambition är att vara en akademi för svensk tennis i stort.

–Den enskilde spelaren ska alltid stå i fokus. Vad är bäst för henne eller honom. Vi vill vara ett komplement till klubbarna och har ett mycket bra samarbete med klubbarna som har spelare hos oss. Avtalet med GLTK är ändå unikt eftersom det är det första mer djupgående samarbete som vi har med en klubb, säger Tillström som tillsammans med Magnus Norman och Nicklas Kulti grundat GTG.

Gemensamma tränarträffar och utbildningar, intensifierat samarbete gällande spelarna som är sponsrade av GTG, utbyte av spelare under träningsperioder och utvecklandet av en gemensam digital plattform är bara några av riktlinjerna i samarbetsavtalet.

–Vi har under flera år skapat en digital plattform med runt 180 övningar och kommer att tillsammans med GTG utveckla den till att bli en ännu bättre idébank för tränarna, säger GLTK:s sportchef.

Att GTG är en kommersiell aktör tycks sticka i ögonen på en del i tennis-Sverige. Ivarsson förstår inte varför.
–Man måste vara ärlig och inse att man inte alltid klarar att göra allt själv. Då tycker jag att man ska ta hjälp för att klara av det. Enda förutsättning är att man är prestigelös, säger Klas Ivarsson.

Fotnot: På bilden från vänster Nicklas Kulti, Mikael Tillström och Klas Ivarsson.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 12 12