Hela tennisvärlden stöttar Murray

Det är värmande och rörande att se vilket oerhört stort stöd tidigare världsettan Andy Murray får från sina konkurrenter och från andra på tenniscirkusen.
”Fortsätt fajtas. Du förtjänar att få sluta på dina egna villkor”, twittrar Juan-Martin del Potro sedan Murray på en känsloladdad presskonferens inför Australian Open berättat att han sannolikt tvingas sluta efter denna säsong.

–Det kan ta slut tidigare än så. Jag är inte säker på att jag kan spela mig igenom smärtan, sa den 31-årige skotten med tårar i ögonen.

Murray var så tagen att han vid ett tillfälle tvingades lämna lokalen för att samla ihop sig.

Tidigare på dagen hade Murray tränat mot världsettan Novak Djokovic. På läktaren fanns bland andra svensken Gunnar Adalberth.
– De tränade i en och en halv timme. Djokovic hade 6-1, 4-1 efter bedrövligt spel av Murray. Det kändes som om Djokovic gav honom ett game i andra set, säger Adalberth.

Murray ställs i första omgången mot formstarke spanjoren Roberto Bautista Agut som under alla förhållanden skulle ha utgjort ett mycket stort hot mot skotten.
– Jag har gjort allt jag kunnat för att få min höft att kännas bättre men det har inte hjälpt mycket. Jag tror att det finns en risk att Australian Open är min sista turnering.

Murray har dragits med höftproblem i flera år och i 2017 års Wimbledon-kvartsfinal mot Sam Querrey var han så hämmad av sin skada att det gjorde ont att se. Turneringen blev hans sista den säsongen.

Efter höftoperation gjorde han comeback knappt ett år senare men har inte alls kunnat gör sig själv rättvisa. Ifjol blev det tolv matcher på sex turneringar och i förra veckans säsongspremiär i Brisbane föll Murray i andra omgången mot Daniil Medvedev som sedan gick till final.
– Jag kan spela men med begränsningar. Att ha begränsningar och smärta gör att jag inte kan njuta av att tävla eller att träna, säger Murray och fortsätter:
– Jag skulle vilja avsluta i Wimbledon men vet inte om det kommer att gå.

Den känslomässiga presskonferensen berörde starkt och många uttrycker på sociala medier sin sympati och sitt stöd för skotten:
Tidigare världstrean Stan Wawrinkas coach Magnus Norman uttrycker hur starkt han känner för Murray:
”En fantastisk spelare, fajter, nummer ett och flerfaldig Grand Slam-segrare. Djupaste respekt”.

Andy Murray har tagit två av sina tre Grand Slam-titlar i Wimbledon där arrangören skriver:
”Vad som än händer nu har du gjort mer än du kan förstå”.

Jonas Björkman:
”En verklig mästare och en fantastisk fajter med ett stort hjärta. En av de mest professionella killar jag träffat”.

Ryske världselvan Karen Khachanov:

”Du är en verklig mästare och en förebild för alla oss andra”.

Ytterligare många spelare, före detta spelare, coacher, ledare och turneringsarrangörer uttrycker sitt stöd för Andy Murray.
Frånsett i Wimbledon har den hetlevrade skotten inte varit en av de största publikfavoriterna men med all säkerhet kommer han att bli det i årets första Grand Slam-turnering.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 11