Hyggliga lottningar för svenskorna i ”femte Grand Slam-turneringen”

Dags för årets andra stora tennisfest.
Rebecca Peterson och Johanna Larsson har fått hyggliga lottningar i turneringen som brukar kallas för tenniscirkusens femte Grand Slam.

Det handlar alltså om Indian Wells, en av fyra turneringar med Premier Mandatory-status på WTA-touren och en av nio Masters på ATP-touren.

Turneringen anses vara den finaste och mest prestigefyllda efter Australian Open, Franska mästerskapet, Wimbledon och US Open.

96 spelare finns i de respektive startfälten och på Stadium 1 ryms 16 100 åskådare vilket gör den till den tredje största tennisarenan efter Arthur Ashe-Stadium i New York och O2-arenan i London.

23-åriga Sverigeettan Peterson gör debut i turneringen och har överhuvudtaget ringa erfarenhet av turneringar på den här nivån. (Indian Wells, Miami, Madrid och Peking är Premier Mandatory-turneringar).

Rankad 250 fick hon för fem år sedan wild card till Miami där segern mot Mona Barthel (som gav upp i andra set) var en stor milstolpe i karriären.
Ifjol kvalade Rebecca in i Miami men föll direkt.

Att Peterson och Larsson fått hyggliga lottningar är inte liktydigt med att de gäller som favoriter i sina öppningsmatcher utan att de slipper något av de största namnen.
Så här dagen innan turneringen drar igång har ingen toppspelare dragit sig ur.
De sexton seedade spelarna är de som ligger 1-16 på WTA-rankningen.

Peterson inleder mot ett år äldre ryskan Ekaterina
Alexandrova som har en WTA-final (Linz förra året) på meritlistan. Hon gick in på topp-100 för två år sedan och rankad 59 är hon fem placeringar före Sverigeettan.

Vid seger ställs Peterson mot Caroline Wozniacki som inte spelat en match sedan Australian Open där hon föll i tredje omgången. Den 14-rankade seedade danskan hade efter det turneringarna i Doha och Dubai på schemat men tvingades lämna återbud på grund av sjukdom.

Sverigetvåan Larsson gör sin sjunde start i Indian Wells där hon såväl 2013 som – 16 gick till tredje omgången. För tre år sedan var Johanna mycket nära en åttondelsfinal. 5-4 och egen serve i skiljeset mot världsnian Petra Kvitova då nerverna svek svenskan.

Larsson möter estländskan Kaia Kanepi som gått segrande från deras tre tidigare möten, det senaste på gruset i Båstad för fem år sedan.

Vid seger får Larsson möta 15-rankade tyskan Julia Görges som vann då de möttes i Auckland tidigare i år och med det reducerade till 2-3 inbördes.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 03 05