Ingen världstrea i Stockholm Ladies där Sverigefyran är förstaseedad

Sverigefyran är med. Men tyvärr inte världstrean bland juniorer.
På tisdagen inleds ITF-turneringen Stockholm Ladies i Näsbypark där Jacqueline Cabaj Awad är förstaseedad.

På plats 555 har Cabaj Awad endast tre landsmaninnor före sig på WTA-rankningen: Rebecca Peterson (55), Johanna Larsson (75) och Mirjam Björklund (412).
22-åriga Cabaj Awad tog för ett par veckor sin åttonde ITF-titel och inte alls förvånande kom den i Sharm el Sheikh, Egypten.
Det är nämligen där hon tagit sex av sina åtta titlar medan de övriga två kommit i Oslo 2016 och i fjolårets Djursholm Ladies (där hon inte var med i årets upplaga som avgjordes förra veckan).

Många hade säkert bespetsat sig på att få se 15-åriga danskan Clara Tauson i Stockholm Ladies. Hon är titelförsvarare och var anmäld till årets upplaga men saknas i startfältet. Tauson var yngst bland spelarna i förra veckans junior-Masters där hon kom trea och hon ligger också trea på världsrankningen. Den kraftfullt spelande och fysiskt starka danskan är ett löfte utöver det vanliga och det är synd att publiken nu inte får möjlighet att se henne.

Tolv hemmahopp finns i startfältet, fem av dem kvalade in och däribland 15-åriga Julia Lövqvist som på tisdagen möter jämnåriga Klara Milicevic som är en av fyra svenskor som fått wild card. Som alltid då landets två bästa spelare i en åldersklass ställs mot varandra ligger det lite extra prestige i potten.

Noterbart i övrigt från lottningen:
•Lisa Zaar föll mot brittiskan Tiffany William (som eventuellt kommer att spela för Salk i årets Elitserie) i semifinal i Djursholm Ladies. Nu ställs de mot varandra i första omgången.
•Zaar och Alexandra Viktorovitch tog i lördags dubbeltiteln i Djursholm Ladies efter finalseger mot Anastasia Kulikova/Elena Malygina. I morgon möts de i första omgången i Stockholm Ladies.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 29