”Kommer att gräma mig ett tag” – Johanna Larsson tappade greppet

I dag föll det femte och sista svenska singelhoppet i Swedish Open.
Johanna Larsson räckte inte till i kvartsfinalen mot 113-rankade Aleksandra Krunic.

Men det var nära. Efter sina övertygande insatser och klara segrar i de två första matcherna såg Larsson ut att vara på väg mot en mäktig vändning.

Krunic hade 6-4 och 3-0 med dubbelbreak och spelade sig i andra set också fram till matchbollar.
Siffrorna skrev till 6-4, 6-7, 6-4 sedan Larsson i skilje haft grepp och serven i 4-3-ledning.

-Det är ett läge man inte får schabbla bort och det kommer att gräma mig ett tag, säger hemmafavoriten och analyserar det tappade servegamet:
-Hon (Krunic) var lite frustrerad efter att ha tappat serven och gick lite i frustration på med sin forehand. Jag gick lite för snabbt till den och skulle ha fortsatt att rulla till hennes backhand tills jag fick läge.

Har det lite med självförtroende att göra?
-Nej,jag skulle inte vilja säga att det hängde på det. Med eller utan självförtroende ska man hålla serven i det läget.

Turneringen är den första sedan maj förra året där hon vinner två matcher i rad. Även om det inte är en ”riktig” WTA-turnering innebär de två segrarna och hennes spelnivå i dem ett steg i rätt riktning.

Vad händer nu?
-Jag vet inte riktigt. Mest troligt är att jag spelar i Karlsruhe om två veckor, det är också en WTA 125:a på grus. Sedan blir det kanske någon turnering på hardcourt inför US Open. Jag måste ge mig chansen i de här lite mindre turneringarna att få fler matcher och lite poäng, säger den snart 31-åriga Sverigetvåan.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 07 11