Larsson klar för sitt 10:e US Open efter seger mot sin dubbelpartner

Det blir två svenskor i startfältet i årets fjärde och sista Grand Slam-turnering.
I kväll fick nämligen direktkvalificerade Rebecca Peterson sällskap i US Open av kvalspelaren Johanna Larsson.

Den 172-rankade Sverigetvåan besegrade i kvalfinal sin dubbelpartner Kirsten Flipkens (7-5, 6-4) och är därmed klar för sitt tionde raka US Open.

En efterlängtad fullträff för 31-åriga Larsson som på sex tidigare försök inte lyckats kvala in i en Grand Slam-turnering och som i singel haft det mycket tungt under säsongen.

Efter raset på rankningen tvingades hon i Wimbledon kvala till en Grand Slam-turnering för första gången sedan Wimbledon 2010.

Även om den mångåriga Sverigeettan har stor rutin från huvudturneringar i Grand Slam är hennes insats i kvalet på Flushing Meadows i New York imponerande.

Också en aning överraskande då Larsson inte visat några starka resultat på hardcourt inför årets fjärde och sista Grand Slam-turnering. Hon har spelat två ITF-turneringar på 60 000-dollarnivå och förlorat direkt i båda, senast mot 418-rankade kvalspelaren Sophie Chang.

Larssons lyft i US Open-kvalet är glädjande och i bästa fall blir det början på en stark avslutning på säsongen för henne. US Open är för övrigt den Grand Slam-turnering där hon med två tredje omgångar (2014 och -16) lyckats bäst.

Hon har en plats i andra omgången att förvara från ifjol.

Fotnot: Fotot taget av Linda Carlsson.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 08 23