Lister når sin bästa världsrankning efter första finalen på WTA-touren

Det är en nöjd Cornelia Lister som kommer hem till Sverige efter en lång turné på touren.
Och tacka för det.
Resan avslutades i Mexiko där Lister efter semifinal i Acapulco följde upp med att i Guadalajara nå karriärens första WTA-final.

Båda framgångarna kom i par med tjeckiskan Renata Voracova som varit rankad 29 i dubbel och har tio WTA-titlar på meritlistan.

Lister får alltså vänta på sin första men förhoppningsvis inte så länge.
Hon är 24 år och en härlig fajter som med uppbackning från familj och klubben Fair Play envist kämpat på i skuggan av de stora arenorna.

Många spelare tappar motivation då de efter ett antal år på den allt annat än glamorösa ITF-touren inte fått till det i singel. Det har inte heller Cornelia fått.

Visserligen har hon en singeltitel på meritlistan men den överskuggas helt av framgångarna i dubbel.

Redan för sex år sedan tog hon sin första dubbel-titel på ITF-touren.
Det har hittills blivit 25. Fram till 2018 handlade det om titlar i någon av de två lägsta kategorierna.

Men förra sommaren slog hon till på gruset i Prag. I par med serbiskan Nina Stojanovic (som hon för övrig förlorade mot i första omgången i singel) tog Lister titeln i 80 000-dollarturneringen.

I år har det blivit en titel på ITF-touren. Det i par med Voratova i Andrezieux-Boutheon (60 000 dollar).
– Det känns mycket positivt med Renata Voracova som dubbelpartner och vi ska fortsätta kampera ihop den närmaste tiden, säger Cornelia till Fair Play TK:s hemsida.

Under turnén i Mexiko nådde Lister också en semifinal i en 25:a på ITF-touren och då tillsammans med ungerskan Reca-Luca Jani.

– Jag är verkligen nöjd med mina tre veckor i Mexiko, med finalplatsen som höjdpunkt. Jag känner att min fina form är tack vare all träning under försäsongen och att jag nu har en bättre helhetsbild av mina styrkor och mina förbättringsområden som spelare.

Lister klättrar efter finalplatsen till 93:e plats på världsrankningen.

– Nu ska det bli riktigt skönt att komma hem till Sverige och få lite vila och svensk mat efter att ha tävlat nio raka veckor på touren, säger hon till Fair Plays hemsida.

Fotnot: Stort tack till fotografen Linda Carlsson som tagit den härliga bilden på Lister.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 03 17