”Mackan” Kung på hemmaplan

Fyra titlar på två veckor.
Inget snack om att Markus Eriksson regerat under vårens ITF-turneringar i Sverige.

Att vinna back-to-back är i sig en fantastisk prestation och att som GLTK-profilen göra det i både singel och dubbel är mycket sällsynt.

Visst kan man säga att han som förstaseedad och 446-rankad Sverigetrea ska dominera 15 000-dollar-turneringar där konkurrensen i huvudsak utgjordes av landsmän.

Lika fullt är det mycket imponerande att med ett så späckat matchprogram gå obesegrad genom två turneringar – i två klasser.
På sina tio singlar tappade den 29-årige göteborgaren bara två set fram till karriärens nionde och tionde titel.
I dubbeln i par med Fair Plays Filip Bergevi ökade ”Mackan” på skörden titlar till 30.

Vid inte mindre än fem tillfällen har han tagit både singel- och dubbeltiteln i en ITF-turnering.
Det är bara att lyfta på kepsen för den slitstarke veteranen – Eriksson perfekt förebild för unga talanger.
Efter några dagars välbehövlig börjar han uppladdningen inför nästa ITF-turnering – då på 25 000-dollarnivå.
*
I finalen i Kalmar besegrade Eriksson 21-årige Dragos Madaras. Den lika talangfulle som nyckfulle Fair Play-spelaren har stor potential men saknar mognaden för att ta tillvara på den. Eller har saknat är kanske rättare att skriva. Hur som helst har Madaras en förmåga att beröra. Man är för eller emot honom.
*
Precis som sin klubbkamrat Markus Eriksson var Marina Yudanov förstaseedad i årets två första ITF:er på hemmaplan. I Pixbo föll Yudanov i kvarten men i Varberg kom karriärens andra ITF-titel på 15 000-dollarnivå. Grädde på moset var att hon inte tappade set.
*
Caijsa Hennemann har all anledning att vara nöjd med sina två veckor. Final i Pixbo, semi i Varberg och två dubbeltitlar, den första i par med Melis Yasar, den andra tillsammans med Maria Petrovic.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 20