”Mackan” tog sin åttonde titel

Sviten håller i sig för Sverigetrean Markus Eriksson. I dag säkrade göteborgaren sin första Futuretitel för året då han i Catella Open-finalen besegrade förstaseedade belgaren Christopher Heyman med 6-4, 6-2.

Eriksson tog sin första Futuretitel i Marocko 2013 och har sedan dess inte lämnat en säsong utan ytterligare minst en titel på denna nivå.

Dagens seger innebär också att den svenske fajtern för tredje gången i karriären tagit hem både singel- och dubbeltiteln i en Future. (På fredagen segrade han ju i dubbeln i par med Fred Simonsson).

Markus bröt den vänsterhänte belgaren till 6-4 och bröt efter ett mycket långt game till 4-0 i andra. Siffermässigt gav det sken av att hemmafavoriten där och då stängde matchen men inte helt oväntat bröt Heyman tillbaka direkt.

Markus Eriksson har naturligtvis varit det stora svenska glädjeämnet i premiärupplagan av Catella Open men han får knappt om tid att njuta av segrarna. På måndag startar den 14:e upplagan av Falun Future (kvalet inleddes idag) där ”Mackan” för tre år sedan tog sin första Futuretitel på hemmaplan.

Här hans åtta singeltitlar:
2013: Marocko och Danmark.
2014: Spanien (där han också segrade i dubbel i par med Milos Sekulic).
2015: Polen.
2016: Italien (dubbelseger ihop med Wilson Leite)
2017: Polen och Ungern.
2018: Sverige

Se även:
”Mackans” hörna – videointervju med segraren.

”Spelarna har varit väldigt positiva och det är det bästa betyg man kan få”. Turneringsdirektören Mikael Stripple summerar premiärupplagan av Catella Open.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 09 30