Med- och motgång för Ymers

Den ene är framme i sin karriärs största final.
Den andre kan inte spela på grund av skada.
Upptakten på 2019 års säsong skulle inte kunna skilja sig mer än den gör för bröderna Elias och Mikael Ymer.

Genom 6-2, 6-4 mot 80-rankade argentinaren Federico Delbonis säkrade Mikael i dag sin första final på Challengertouren. Det skedde i Nouméa – huvudstad i den franska besittningen Nya Kaledonien – där den 255-rankade Sverigetvåan på söndagen möter tredjeseedade amerikanen Noah Rubin, 135:a på rankningen.
Deras enda tidigare möte var i en Challenger i USA i slutet av 2017 och då vann Mikael i raka set.

Den 20-årige svensken har i årets första turnering visat många prov på sin mycket starka defensiv. Samtidigt som det är en för honom vägvinnande spelstil sliter den mycket hårt på kroppen. Nu handlar det för Mikael och hans team om att balansera de kortsiktiga och de långsiktiga målsättningarna.

Två år äldre Elias tvingas på grund av en armbågsskada att lämna återbud till Australian Open som inleds om drygt en vecka. I hopp om att skadan skulle läka till årets första Grand Slam-turnering drog sig Sverigeettan ur kvalet till ATP-turneringen i Doha men nej, tiden räcker tyvärr inte för att göra honom i spelbart skick.

Elias, 115 på rankningen, spelade med hans mått ovanligt många matcher under de tre sista veckorna av förra säsongen. Han försvarade då titeln i Challengern i Mouilleron le Captif och avslutade säsongen med att i Pune ta sin sjätte Challengertitel.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 05