Med sin snabba revansch bäddade Ymer för en rolig säsongsavslutning

Sverigeettan Elias Ymer fick snabb revansch på tysken Daniel Masur.
Med dagens seger i Challenger-turneringen i Pune säkrade Ymer en kvartsfinalplats och bäddade samtidigt för ett mycket starkt resultat i sin sista turnering för året.

I kvarten ställs Ymer mot tyske kvalspelaren Sebastian Fanselow som ligger 397 på rankningen där svensken är 132.
Nej, man ska inte stirra sig blind på rankningsplaceringar och som här 265 platsers skillnad behöver inte betyda något i praktiken.

Men den 26-årige tysken har under karriären gått segrande från bara 13 matcher på Challengertouren där fyra år yngre Ymer har 87 segrar. Detta kombinerat med att Fanselow på knappt en vecka spelat fem matcher gör Sverigeettan till storfavorit.

Tredjeseedade Elias är ende kvarvarande seedade spelare på undre halvan och 23-årige kanadensaren Bradley Kuhn är på papperet det största hindret på vägen fram till säsongens andra Challenger-final för Ymer.

Den första kom för två veckor sedan då han i Frankrike tog sin femte titel. Det var en extra imponerande prestation eftersom svensken var titelförsvarare och med 100 poäng att försvara riskerade att tappa runt 50 placeringar vid en tidig sorti.

Det låg på lut att Elias efter urladdningen i Frankrike och resan till Indien skulle få problem med omställningen till förra veckans Challenger i Bangalore. Inte oväntat föll han i första omgången mot Masur.
I dag kom revanschen. Trots bara 39 procent inslagna förstaservar i första set (50 i andra) och nio dubbelfel vann Elias med 6-3, 7-6.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 11 21