Mridha till semifinal efter en härlig kamp

Wow – vilken fajt!
Jonathan Mridha och Markus Eriksson bjöd verkligen upp då de i dag ställdes mot varandra i en av kvartsfinalerna i Falu Future.

Spelmässigt är den två timmar och 40 minuter långa bataljen inget att lägga på minnet.
Men det kvittar.

Här fick vi se två spelare som från första till sista boll gav sitt yttersta och som vägrade att vika ner sig. Ur det perspektivet var kvartsfinalen mycket bra PR för svensk tennis.

Mridha fick genom 5-7,  6-3, 6-4 revansch för förra veckans förlust i Catella Open och är nu framme i sin första Futuresemifinal sedan augusti – 2017.

Han var i dag illa ute i början på andra set och räddade vid 1-1 tre breakbollar varav en med en väl avvägd volley.

Överhuvudtaget vågade Jonathan att spela aggressivt på flertalet viktiga poäng och det betalade sig. Bland annat då han vid 5-3 i andra set räddade ytterligare två breakbollar.

Sett till kamp och inställning fanns inget mer att önska sig och därför blev avslutningen trist, främst för Eriksson förstås men också för segraren. Mridha satte punkt med ett ess men förra veckans Catella Open-segrare var övertygad om att serven var bred. En mycket upprörd Eriksson protesterade samtidigt som Mridha sakta gick fram mot nät och utan minsta antydan till segerjubel.

Under en match blir det många feldomslut och några får större betydelse än andra.

Utan att ha en åsikt om Mridhas serve vid 40-30 var rätt eller inte är det naturligtvis beklagligt att det blir diskussion om en matchboll. Den här bataljen förtjänade en roligare slutvinjett än så.

I fredagens semifinal ställs 23-årige Mridha mot två år yngre finländaren Patrik Niklas-Salminen som han har 2-0 inbördes mot.

I den andra semifinalen möter förstaseedade finländaren Emil Ruusuvuori, 19 år, tysken Johannes Haerteis, 22 år – båda är utan setförlust.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 10 04