Nadal förvånar sig själv och är förvånad över hur han betraktas

Inför Australian Open fanns det frågetecken för såväl hans hälsa som form.
Världstvåan Rafael Nadal har överraskat till och med sig själv i årets första Grand Slam-turnering.

–Att vara borta i fyra, fem månader och sedan spela på det här sättet – nej, det hade jag inte väntat mig, säger den 32-årige spanjoren.

Han har inte tappat set på sina sex matcher fram till söndagens final. Med 6-2, 6-4, 6-0 satte Nadal i dag punkt för 20-årige Stefanos Tsitsipas äventyr på Melbourne Park.

Även om Nadal förvånat sig själv håller han inte med dem som anser att han kanske är bättre än någonsin.
–Jag har gjort många bra saker i karriären och det går inte att säga att jag nu är bättre, säger den 17-faldige Grand Slam-segraren som haft en förhållandevis gynnsam lottning på vägen fram till sin femte Australian Open-final.

Han förstår inte heller varför det pratas så mycket om att han nu skulle spela aggressivare än tidigare.

– Att jag spelar aggressivt är ingen nyhet. Jag servar bättre nu och det är enda anledningen till att jag kan slå vinnare efter returen, säger spanjoren och fortsätter:
– Jag har anpassat mitt spel efter dagens tennis och till min ålder. Under hela karriären har jag försökt att anpassa mitt spel till rådande förhållanden. Det är enda förklaringen till varför jag fortfarande kan hålla sig på hög nivå.

Nadal kom till Melbourne utan att ha spelat match sedan fjolårets US Open där han på grund av knäskada tvingades bryta semifinalen mot Juan-Martin del Potro.

Nadal hade tänkt att säsongsdebutera i ATP-turneringen i Brisbane men drog sig ur på grund av en lårskada och var själv osäker på formen då han kom till Melbourne.
Tio år efter sin enda titel där kan han på söndag närma sig sig Roger Federers rekord på 20 Grand Slam-titlar.

Om det blir världsettan och sexfaldige Australian Open-segraren Novak Djokovic eller franske överraskningen Lucas Pouille som ska försöka stoppa Nadal avgörs på fredagsförmiddagen svensk tid.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 24