Nej, sååååå här bra var 63:orna…

Sett till antal topp-100-spelare är årskullen 1963 svensk tennis bästa.
Det skrev jag i en krönika här på GTG-journal finns här för runt en vecka sedan och räknade då upp de åtta 63:or som gått in på ATP:s eller WTA:s hundrabästalista.
Dags att be om ursäkt till Carina Karlsson och Catrin Jexell – ytterligare två spelare födda 1963 och som nådde topp-100 men som inte fanns med i uppräkningen.

Tio topp-100-spelare från en årskull alltså och tre av dem blev topp-10 – wow!
Hur kunde jag då glömma Karlsson – sensationell Wimbledon-kvartsfinalist 1984 – och Jexell som 1982 tog en WTA-titel i Hongkong?

Naturligtvis borde båda namnen ha dykt upp i huvudet. Karlsson låg ju 38 som bäst och Jexell 58.

(Bort)förklaring: stirrade mig blind på WTA:s uppgifter och varningsklockorna ringde inte trots att Karlssons bästa rankning på WTA:s hemsida är 118 och Jexells är 185.
Sorry igen och tack till Fredrik Tuvesson, Jonna Jonerup Opitz och andra som påpekade att Karlsson och Jexell saknades i uppräkningen i krönikan.

Förutsatt nu att inte fler 63:e blivit förbigångna – men fler än tio kan de väl ändå inte ha varit? – handlar det om dessa spelare:
Joakim Nyström, Mikael Pernfors, Catarina Lindqvist (alla tre blev topp tio), Carina Karlsson, Catrin Jexell, Thomas Högstedt, Magnus Tideman, Maria Lindström, Stefan Eriksson och Tobias Svantesson.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 14