Nu är Jarry hetaste namn i Båstad

Tidigare i veckan var Swedish Open en stor och härlig tennisfest.
Till dagens kvartsfinaler hade turneringen förvandlats till en angelägenhet för de största fantasterna.

Inget anmärkningsvärt i att det utan kvarvarande hemmahopp blev glesare på läktarna och att stämningen inte var i närheten som då Elias och Mikael Ymer spelade.

Ett färgstarkt affischnamn hade kunnat råda bot på saken. Men stjärnorna spelar överhuvudtaget ytterst få 250-turneringar.
Att få dem till en grusturnering efter den korta gräs- och inför den långa hardcourtsäsongen är hart när omöjligt.
Ja, ett antal miljoner kronor i startpengar skulle kunna vara tillräckligt lockbete men skulle också innebära en riskaffär.

Men kanske finns det en framtida toppspelare i lördagens semifinalkvartett.
Mikael Ymers överman Nicolas Jarry är i alla fall det klart mest intressanta namnet där.

Han är 23 år och 198 centimeter lång och har i serve och forehand två mycket vassa vapen. Alla bitar är ännu inte på plats i hans spel och jämnheten saknas men den stora kapaciteten finns där. Förra året klättrade Jarry från 113 till 43 på rankningen (låg 39 som bäst) och nådde då också på gruset i Sao Paolo sin första ATP-final.

I år har det blivit ytterligare en (på gruset i Geneve).
Att Jarry under säsongen besegrat Alexander Zverev (vid tillfället världstrea) och Stefanos Tsitsipas (sexa) och har 4-3 mot topptio-spelare vittnar om den 64-rankade chilenarens mycket stora potential.
I semi väntar argentinaren Federico Delbonis, 77:a på rankningen.

Största namn i dagens kvartsfinaler var Richard Gasquet. Den 33-årige fransmannen var världssjua för tolv å sedan och är nu 50 på listan.
Med det var han också bäst rankade kvartsfinalist i turneringen där han förra året nådde karriärens 31:a och senaste final (förlorade mot Fabio Fognini).

I dag kom fransmannen med en av världens vackraste och bäste enhandsbackhand till korta mot Juan Ignacio Londero som tidigare i år tog sin första ATP-titel på gruset i Cordoba.

Den 71-rankade argentinaren ställs i semi mot 99-rankade spanjoren Albert Ramos Vinolas som i Båstad för tre år sedan tog karriärens första och hittills enda ATP-titel.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 07 19