Olsson föll i Australian Open-finalen

Det blev ingen tredje Grand Slam-titel för Stefan Olsson.
Den 31-årige världssexan föll i nattens Australian Open-final mot Gustavo Fernandez.
– Jag kom aldrig riktigt in i matchen, sa Olsson i sitt tal vid prisutdelningen.

Den andrarankade argentinaren vann med 7-5, 6-3 och fick revansch för de två finalförlusterna i Wimbledon då Olsson 2017 och ifjol tog sina två Grand Slam-titlar.

Svensken fick inte lika bra utdelning på sina servar som då han i semifinalen överraskande slog ut världsettan Shingo Kunieda eller som då han i kvarten besegrade Joachim Gerard.

Vid 5-6 tappade Olsson serven efter ett svagt game där han stod för ett par av de totalt 15 oprovocerade misstag han hade i första set, att jämföra med Fernandez fyra.
Totalt hade den tvåfaldige Wimbledon-mästaren mer än dubbelt (21-10) så många oprovocerade misstag som sin motståndare.

I andra set bröt argentinaren till 3-1 och han räddade de två breakbollar Olsson hade i setet som fick en dramatisk avslutning. Svensken räddade den första matchbollen på ett fantastiskt sätt då han hann upp en kort boll och passerade Fernandez.

På andra matchbollen utmanade Olsson ett domslut och Fernandez som trodde sig ha säkrat segern fick slå en andraserve. Han höll nerverna under kontroll och satte med en tung rak backhand press på Stefan som inte kom rätt till bollen på sin forehand.
Trots att han slog fler vinnare (27-26) kom Olsson inte riktigt åt världstvåan som även 2017 tog titeln på Melbourne Park.

– Jag får åka hem och träna ännu hårdare för att komma tillbaka och ta titeln nästa år istället, sa Olsson som med lite perspektiv på förlusten kan vara nöjd med sin insats under årets första Grand Slam-turnering.
Han tog tillsammans med Gerard dubbeltiteln och gick för första gången till final i singel.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 01 26