Peterson gav superlöftet en lektion

Seger mot en 684-rankad motståndare kan man tycka är inget Sverigeettan Rebecca Peterson har anledning att lägga på minnet.
Men jo, kvällens match kommer förmodligen att etsa sig fast där.

Men så var det inte heller vilken 684-rankad motståndare som helst hon ställdes mot i andra omgången av ITF-turneringen i Midland.

På andra sidan nät stod 14-åriga superlöftet Cori Gauff som ifjol blev yngsta segrare i Franska mästerskapets flicksingel sedan Martina Hingis 1994 och som 2017 var historiens yngsta flickfinalist i US Open.

Även om steget från junior till senior är långt pekar allt på att Gauff blir en av WTA-tourens största stjärnor.
Hon var juniorvärldsetta under en period förra året och är nu tvåa på listan efter två år äldre danskan Clara Tauson som nyligen tog titeln i Australian Open (Gauff ställde inte upp).

Förutsatt att den unga amerikanskan en dag lever upp till alla högt ställda förväntningar kommer det första mötet med henne säkert att kännas speciellt för Peterson.

57-rankade Peterson är förstaseedad i 100 000-dollar-turneringen och gällde naturligtvis som storfavorit mot Gauff. Samtidigt var det ingen tacksam uppgift för 23-åringen att spela med det favorittrycket mot en nio år yngre motståndare som alla talar om.

Sverigeettan löste uppgiften på ett utmärkt sätt, 6-2, 6-1 på 56 minuter.
Turneringen är Petersons tredje för året. Hon inledde med att i sin Australian Open-debut gå till andra omgången och var förra veckan i kvartsfinal i Newport Beach (125 k).
Där besegrade hon i sin första match amerikanskan Kristie Ahn, fredagens kvartsfinalmotståndare i Midland.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 02 01