Peterson i säsongsdebut på grus – Larsson har snart titel att försvara

Rebecca Peterson gör kommande vecka säsongsdebut på gruset.
Den 23-åriga Sverigeettan är sjundeseedad i WTA-turneringen i Lugano
där hon inleder mot en kvalspelare.

Peterson – 61:a på senaste rankningen – har 362 poäng att försvara från fjolårets grussäsong.
Hur oerhört betydelsefulla Grand Slam-turneringarna är visas av att hon drog in 220 poäng genom att gå till andra omgången i Franska mästerskapet där hon kvalade in.
Det är 40 poäng mer än vad en finalplats i Lugano ger.

Fjolårets titel i en stor ITF-turnering – 100 000-dollar-nivå – inbringade 140 poäng.
Utöver det hade hon två enpoängare i WTA-turneringar i Mexiko och Marocko.

Peterson har slipat grusformen på Mallorca där Ross Weibull var träningspartner. Bland de tänkbara kvalspelare Rebecca kan ställas mot i första omgången finns 16-åriga danska jättelöftet Clara Tauson som i dag vann sin första kvalmatch.

Jämfört med Sverigetvåan Johanna Larsson har Rebecca en tacksam sits under grussäsongen.
Larsson är rankad 88, har 436 poäng att försvara och utan en riktigt stark grussäsong hamnar den 30-åriga norrländskan utanför topp-100 för första gången sedan augusti 2014.

Hon har inte alls fått till det i singel i år vilket säkert påverkat självförtroendet. Men grus är hennes bästa underlag och i bästa fall kommer underlagsbytet snart att ge positiv effekt.

Om inte kan det kanske vara idé för henne att under en period spela på ITF-touren. Där är möjligheterna att återfå självförtroende och vinnarkänsla större än på WTA-nivå.

Larsson tog förra året i Nürnberg karriärens andra WTA-titel vilken gav 280 poäng av de 436 poäng hon spelade in på fjolårets sju grusturneringar (turneringen i Charleston var hennes enda enpoängare).

*
Rebecca ser fram mot grussäsongen

*
Cornelia Lister föll i sin första kvalmatch i Lugano där hon och tjeckiskan Renata Voracova är andraseedade i dubbeln.
*
Elias Ymer besegrade i dag tysken Kevin Krawietz i kvalet till ATP-turneringen i Marrakech. Argentinaren Facundo Bagnis väntar i måndagens kvalfinal.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 04 07