Peterson imponerade i kvalfinalen – ställs i dag mot 14-rankade Konta

14-rankade brittiskan Johanna Konta.
Se där Rebecca Petersons motståndare i den första omgången i WTA-turneringen i Cincinnati.

Precis som ifjol har den 23-åriga Sverigeettan kvalat in i turneringen där samtliga stjärnor finns i startfältet.

I söndagens kvalfinal svarade Peterson för en mycket imponerande insats. 6-2, 6-1 på drygt en timme mot 31-rankade Barbora Strycova som var förstaseedad i kvalet.

Den 33-åriga tjeckiskan besegrade förresten hemmafavoriten Konta i kvarten i årets Wimbledon. Efter en strålande start och 4-1-ledning föll den 28-åriga brittiskan ihop totalt.
Det var som om hon plötsligt inte kunde klara det stora favorittrycket och hemmapublikens förväntningar. Konta svarade för 34 oprovocerade missar och föll med 7-6, 6-1.

Efter det har hon spelat bara en turnering. Det var i förra veckan i Toronto – precis som Cincinnati en Premier 5 – där hon i första omgången tog bara fem game mot 19-åriga och 33-rankade ukrainskan Dayna Yastremska.

Men visst är Johanna Konta en klasspelare. Hon har varit i tre Grand Slam-semifinaler och det på tre olika underlag: hardcourt (Australian Open 2016), gräs (Wimbledon 2017) och grus (årets Franska mästerskap).

Där föll Konta mot 38-rankade sensationen Marketa Vondrousova, 19 år,och trots sin betydligt större rutin var det brittiskan som spelade spänt på några avgörande poäng.

Rebecca – som ifjol gick till andra omgången och har 90 poäng att försvara – slår självklart ur underläge i dag men kan hon bara hänga med i seten kommer Kontas nerver att sättas på prov.

Att Peterson för några veckor sedan slog ut världsåttan Sloane Stephens i WTA-turneringen i Washington är värdefullt. Även om Sverigeettan redan tidigare visste vilken stor potential hon har blev segern ett kvitto på saken.

Samtliga stjärnor finns alltså med i startfältet i turneringen som är en av WTA-tourens fem största och mest prestigefyllda. Men det finns anledning att sätta frågetecken för Serena Williams.

Den snart 38-åriga amerikanskan tvingades redan efter bara fyra game ge upp söndagens Toronto-final mot 19-åriga hemmafavoriten Bianca Andreescu.

Williams besvärades av en ryggskada som hon till och från har känning av. Ibland försvinner problemen på bara något dygn och på presskonferensen sa den 23-faldiga Grand Slam-segraren att hon planerar att spela i Cincinnati.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 08 12