Peterson klar för kvartsfinal i Rabat

Rebecca Peterson är klar för kvartsfinal i WTA-turneringen i Rabat.
Där väntar nu australiska fjolårsfinalisten Ajla Tomljanovic.

Peterson besegrade i dag rutinerade slovakiskan Polona Hercog, efter sina Swedish Open-titlar 2011 och -12 ett bekant namn och ansikte för den svenska tennispubliken.

Den 23-åriga Sverigeettan vann med 7-5, 3-6, 6-1 och hade inte en breakboll mot sig i skiljeset där hon fick bra utdelning på sin förstaserve.

Framgången är svenskans största på WTA-touren sedan februari förra året då hon efter att ha kvalat in slog sig fram till semifinal i Acapulco, en turnering i samma kategori (International) som den i Rabat där 18-rankade Elise Mertens är förstaseedad.

Det är också mycket glädjande och värdefullt för svensk tennis att i Rebecca Peterson ha en spelare som hävdar sig bra på den här nivån. PÅ ATP-touren har Sverige inte haft en singelspelare sedan Robin Söderling tvingades lägga av för åtta år sedan och de blågula framgångarna på herrsidan kommer i sammanhang som inte får något genomslag i media.

Innan Peterson etablerade sig på WTA-touren var det under några säsonger Johanna Larsson som på egen hand såg till att hålla intresset vid liv. Tyvärr är 30-åriga Larsson nu inne i en djup formsvacka. I Rabat åkte hon mot Timea Bacsinszky på sin sjunde raka förlust under 2019 då den 92-rankade Sverigetvåans matchfacit är 1-10.

Fjärdeseedade Tomljanovic – som i dag besegrade Bacsinszky – är rankad 43 och ligger tjugo platser före Rebecca som vunnit ett av deras fyra inbördes möten, på Honolulu i kvartsfinal i en WTA 125k för två år sedan. Deras första möte var faktiskt redan 2013 då två år äldre Tomjlanovic gick segrande från semifinalen i en ITF-turnering i Mexiko.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 01