Peterson klar för stjärnspäckad turnering

Sverigeettan Rebecca Peterson är klar för den stjärnspäckade WTA-turneringen i Wuhan.

Peterson svarade för en fantastisk vändning då hon i dagens kvalfinal besegrade Yingying Duan med 4-6, 6-3, 6-3.

– En bra match med tanke på att varken spelet eller rörelsemönstret fanns där till hundra procent, säger Peterson som i avgörande set tappade sitt första servegame och hamnade i 0-3-underläge.

– Sådana här matcher att viktiga att ta med sig, säger 56-rankade Peterson.

Att det handlar om en av WTA-tourens största turneringar menar hon har ingen betydelse i sig.

– Det är som vilken tävling som helst. Skönt att kvala in och få två matcher då jag efter US Open inte kunnat träna som jag vill eller spela mycket poäng, säger 23-åringen som haft lite skavanker efter årets fjärde och sista Grand Slam-turnering där hon gick till tredje omgången.

Hon stod över den första av de planerade turneringarna på Asien-turnén och förberedde sig istället på hemmaplan inför Wuhan där samtliga de 15 bäst rankade spelarna finns med i startfältet.

Peterson har under flera år legat Sverigetvåa bakom Johanna Larsson som varit svensk tennis största namn sedan Robin Söderling tvingades sluta 2011.

Nu är rollerna mellan Peterson och sju år äldre Larsson ombytta. Förhoppningsvis ser Helsingborg TK:s stora stjärna en utmaning i att återta platsen som Sveriges bäst rankade singelspelare.

En sådan rivalitet sporrar säkert i viss mån båda och om inte annat så är den bra för svensk tennis. Larsson pressade i US Opens andra omgång världsfyran Angelique Kerber och det fanns de som menade att svenskans spel där lovade stort inför resten av säsongen.

Men det är en oerhörd skillnad mellan att med bra spel pressa en fixstjärna och att faktiskt svara för en skräll. Sett enbart till singel har Larsson ännu inte fått till det efter US Open.

Skrivet av: Redaktionen - 2018 09 22