Peterson mot Williams en höjdare i måndagens svenska idrottsutbud

I dag ställs Rebecca Peterson åter öga mot öga med Serena Williams.
Precis som senast sker mötet i en av WTA-tourens mest stjärnfyllda turneringar

Ska Rebecca få revansch för förlusten i Miami eller är den 23-faldiga Grand Slam-segraren i bättre slag än då?
Svar i eftermiddag i Rom.

Peterson klev i går in i den stjärnspäckade turneringen efter seger i kvalfinalen mot Samantha Stosur. Den tidigare världsfyran och 2011 års US Open-segrare har fyllt 35 år, håller fortfarande absolut högsta klass i dubbel men har under de senaste åren haft svårare att göra sig gällande i singel och ligger 83 på rankningen.

Men inte minst med tanke på australiskans stora rutin är det ändå en mycket bra skalp för den 23-åriga Sverigeettan som fortfarande håller på att göra sig hemmastadd i de största turneringarna.
Varje match där ger ny och mycket värdefull erfarenhet.
För varje gång hon ställs mot en fixstjärna förvandlades denna i Rebeccas ögon mer och mer till ”bara” en motståndare och med det utjämnas oddsen.

Om Peterson med mer rutin skulle ha besegrat Serena Williams då de möttes i Miami får vi aldrig något svar på men känslan är i alla fall att Williams stjärnstatus och långt större rutin bidrog till att amerikanskan drog det längsta strået.

Tidernas bästa damspelare var fjärran från sitt rätta jag, i andra set styrde Peterson spelet och hon var ytterst nära att koppla grepp i skilje.
Williams vred sig ändå loss och vann. För att lämna w o i nästa match på grund av knäskada.

Turneringen i Rom är Serena Williams första sedan dess och hennes blott fjärde för året. Två (Indian Wells och Miami) har hon tvingats bryta.

Är den 37-åriga ikonen hundraprocentigt återställd eller går hon på för tidigt i ivern att få grusmatcher i kroppen inför Franska mästerskapet som inleds om två veckor?
Williams senaste framträdande i Rom var 2016 då hon tog titeln.

Oavsett hur det går för Rebecca i dag är det oerhört betydelsefullt för svensk tennis att hon är med i dessa stora sammanhang.
Bara ett par av de största namnen saknas i startfältet och hela tennisvärlden har denna vecka sitt fokus på turneringen.

Att Sverige har en spelare med är stort och rankad 58 på damidrottens största proffstour skulle Rebecca Peterson vara en av svensk idrotts mest omskrivna profiler.

Men nej, tennis står tyvärr inte högt i kurs på redaktionerna.
Men det är klart, skulle Rebecca i dag… – ja, då får förhoppningsvis svenska framgångar i trådsmala idrotter lite mindre utrymme än vanligt i tv, radio och tidningar.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 13