Peterson på karriärbästa rankning men drar sig ur veckans turnering

Efter karriärens första WTA-titel klättrar Rebecca Peterson 26 platser på världsrankningen där hon är 52:a på dagens färska lista.
Den här veckan blir det inget spel för Sverigeettan som dragit sig ur WTA-turneringen i Guangzhou.

-Jag hade lite känningar i vänsterfoten i förra veckan och vill inte riskera något. Tar hand om det direkt så att jag kan vara okej till Wuhan. Det ska nog gå bra, säger Peterson.

Förhoppningsvis räcker veckans vila för att den stekheta 24-åringen från Järfälla ska bli spelklar. Men att det är känningar i vänsterfoten som får henna att avstå spel är naturligtvis lite oroande. Det är ju just vänsterfoten som vid flera tillfällen ”spökat” för henne.

Då hon i fjolårets US Open för första gången gången gick till tredje omgången i en Grand Slam-turnering såg en spännande höst ut att vänta för Peterson. Istället tvingades hon avbryta sin Asien-turné redan efter en turnering – just på grund av en skada i vänsterfoten. Rebecca hade då i Wuhan förlorat mot danskan Caroline Wozniacki och beslutade att åka hem för att få skadan undersökt.

Det visade sig vara en inflammation. Peterson blev bättre men bestämde sig ändå för att ställa in resten av säsongen. På Good to Great Journal berättade Rebecca att beslutet inte var avhängigt av skadan.

–Jag har haft två veckors semester och under den kom jag fram till att det är bättre att redan nu börja sikta mot nästa säsong, sa hon.

Att Peterson inte kände sig hundraprocentig i förra veckans turnering i Nanchang gör hennes insats där ännu mer imponerande. Tack vare titeln tangerar hon nu sin tidigare bästa rankning från 22 oktober förra året.

I veckans turnering i Guangzhou skulle hon ha mött världstrean Elina Svitolina som nyligen var i semifinal i US Open – ett möte som verkligen kittlade med tanke på Rebeccas starka form.

Spelare som är i form lyssnar inte alltid på sin kropp. Istället vill de få ut så mycket som möjligt av formen och nonchalerar skadekänningar vilket i slutänden kan stå sig dyrt.

Inte minst med tanke på de tidigare problemen med vänsterfoten är Rebecca Peterson förmodligen extra lyhörd när hon får känningar där.
Det är klokt.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 09 16