Peterson pressade världstrean som i krisläge räddades av Hawk-Eye

Trots förlusten blev matchen mot världstrean Karolina Pliskova ytterligare ett i raden av styrkebesked från Rebecca Peterson.
Efter en trevande start var det hon som i första set dikterade flertalet bolldueller – det mot en av WTA-tourens mest tempostarka spelare.

Efter 7-5, 6-4 blev Pliskova för bara en minut sedan klar för kvartsfinal i WTA-turneringen i Cincinnati.
Med ytterligare två segrar kommer den 27-åriga tjeckiskan att vara världsetta på måndag.

Att 74-rankade Peterson tryckte upp sin meriterade motståndare mot väggen på Stadium 3 är mycket imponerande. Det här var ännu ett besked om att Peterson är på väg att växa sig riktigt stor på damidrottens största proffstour.

Visst, hon förlorade och det är bara resultatet som räknas men spelet Peterson visade upp lovar mycket gott för framtiden.
Även om hon inom loppet av några veckor besegrat världsåttan Sloane Stephens och 15-rankade Johanna Konta var Sverigeettan inledningsvis alldeles för respektfullt avvaktande.

Det var som om hon fruktade för den våldsamma offensiv som Pliskova har med sitt hårda och flacka grundspel.
Tjeckiskan hade breakbollar fram till 4-0. Då var det som om Peterson plötsligt insåg att bollarna inte alls kom i samma fart som hon hade befarat.

Rebecca inte bara växte in i tempot utan drog till och med upp det vilket gång efter annan fick världstrean att hamna på bakfoten.
Vid 5-5 trodde alla att svenskan förvaltat sin fjärde breakboll i gamet och skulle serva för matchen.

Linjedomaren hade dömt in Rebeccas boll, Pliskova utmanade domslutet men gick ändå för att sätta sig i sidbytet.
Reprisbilderna visade dock att bollen var ute och kort senare höll Pliskova fram till 6-5.

Det är mycket möjligt att Rebecca hade den där sekvensen i bakhuvudet då hon tappade sitt efterföljande servegame.
Första set tog 57 minuter, båda spelarna hade sex breakbollar, Pliskova förvaltade två och Rebecca en.

Även i andra set tappade Sverigetrean sitt inledande servegame. Hon bröt tillbaka direkt och bröt sedan till 4-3 efter att Pliskova avslutat med ett grovt dubbelfel som definitivt tydde på att hennes ibland skakiga nerver började ge sig till känna.

Rebecca lyckades inte utnyttja det och gjorde inget riktigt bra servegame (dubbelfel vid 40-40) och Pliskova kunde bryta tillbaka.

Att Rebecca i slutet mattades något och tappade ytterligare ett servegame är inte anmärkningsvärt, Hon har inte bara haft två mycket långa och tuffa matcher fram till tredje omgången utan spelade i helgen också två kvalmatcher för att ta sig in i huvudturneringen.

Sammanfattningsvis har hon gjort en strålande insats i turneringen som är en av de fem största på WTA-touren.

Visst känns det att Rebecca Petersons insatser under de senaste veckorna har höjt temperaturen i tennis-Sverige.

Nu fortsätter hennes förberedelser inför US Open. Portarna på Flushing Meadows i New York slås upp 26 augusti. Peterson har en plats i tredje omgången att försvara.

Det är ett antal år sedan vi i Grand Slam kunde ha så stora förhoppningar – obs inte förväntningar – på en svensk spelare som Rebecca gett oss anledning att ha nu.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 08 15