Peterson spelade sig fram till lägen men lyckades inte utnyttja dem

Förmågan att spela bra på de viktigaste poängen avgör ofta jämna matcher.
Precis som i dag då rutinerade Yanina Wickmayer slog ut Rebecca Peterson i Wimbledons första omgång.

6-4, 6-3 till den 148-rankade belgiskan som kvalat in i årets tredje Grand Slam-turnering.

En 148-rankad kvalspelare kan för den oinvigde framstå som en munsbit för den 63-rankade Sverigeettan. Men alla inom tennisen visste att Peterson stod inför en tuff uppgift. Wickmayer har varit världstolva och är med sin starka serve och sina flacka slag en bra grässpelare. Ovanpå det besitter 29-åringen stor rutin.

”Wickmayer är en betydligt farligare motståndare än vad hennes blygsamma rankning ger sken av”, skrev GTG-journal inför turneringen.
Man kan naturligtvis inte slå fast att det var just skillnaden i rutin som gjorde att Wickmayer var starkast på viktiga poäng men det var i alla fall hennes bättre förmåga där som avgjorde.

Hon förvaltade fyra av sina tio breakbollar.
Rebecca tog tillvara bara en av sina nio genombrottsmöjligheter. Det då hon på sin fjärde breakboll bröt tillbaka till 2-2 i första set.

Hon hade kort därefter tre genombrottsmöjligheter till 4-2.
Sägas ska att Wickmayer – som slog sju ess — servade sig ur flera utsatta lägen.

Att påstå att Rebecca Peterson hade marginalerna mot sig kan förstås vara ett mycket blågult sätt att se på saken.
Men just med den reservationen kändes det så.
Något domslut såg ut att gå henne emot i känsligt läge och vid 3-4 i andra hade hon läge att skaffa sig 0-40 i belgiskans serve. Men bollen tog i nätkanten.

Peterson var Sveriges enda hopp i damsingeln – där hon hade en plats i andra omgången att försvara från ifjol – och ingen svensk finns med bland de 128 namnen i herrsingeln.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 07 01