Petersons lysande set kuriosa i dag men det lovar gott för framtiden

Rebecca Peterson svarade för ett bländande första set då hon i dag mötte Donna Vecic i andra omgången i Franska mästerskapet.
Men Sverigeettans uppvisning hjälpte föga.
Kroatiskan vann med 1-6, 6-1, 6-2.

Även om Petersons första set med det blir bara kuriosa finns det anledning att uppehålla sig vid det en stund.
Hon visade där sin mycket stora potential vilken kommer att föra henne högt på rankningen då den kompletteras med en större jämnhet.

Peterson blåste 24-rankade Vecic av banan. Hon satte 75 procent av förstaservarna och förlorade bara en av 15 poäng på sin förstaserve.
Det lätta fotarbetet bäddade för en klockren bollträff och Vecic gavs varken tid eller utrymme.

I inledningen av andra set tappade Peterson farten i benen och mer behövdes inte för att matchbilden skulle svänga totalt.
Vecic gick upp till 4-0 i skilje men svenskan var ändå på väg att jobba sig tillbaka, bröt till 2-4 och hade hon förvaltat gamebollen till 3-4 hade Vecic varit bara ett break upp och med det spelat under betydligt större press i slutet än vad som nu blev fallet.

Förlusten svider självklart för Peterson och kanske inte minst då eftersom motståndet i tredje omgången inte skulle ha varit av det skräckinjagande slaget: Belinda Bencic eller Laura Siegemund.
Två starka spelare men ändå inte av kalibern som annars kan vänta då bara 32 spelare är kvar.

Med lite perspektiv på årets andra Grand Slam-turnering kan Rebecca Peterson ändå vara ganska nöjd. I första omgången slog hon ju ut 28-rankade Julia Putintseva som i förra veckan tog WTA-titeln i Nürnberg.

Men mer än just ganska nöjd kommer hon förmodligen inte att vara.
Dagens första set lovade ju så mycket mer i Paris.
Å andra sidan lovar det fortfarande gott för framtiden.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 05 30