Rebecca Peterson åter i kvalfinal – ställs mot Wimbledonsemifinalist

För andra veckan i rad är Rebecca Peterson i kvalfinal i en Premier 5-turnering.
Denna gång i Cincinnati där den 23-åriga Sverigeettan på söndagen ställs mot Barbora Strycova.

Den tio år äldre tjeckiskan är världsetta i dubbel, ligger 31 i singel och är förstaseedad i kvalet till den stjärnspäckade turneringen.

Sjätterankade Petra Kvitova saknades på grund av skada i denna veckas turnering i Toronto men är nu tillbaka och samtliga de fjorton första namnen finns med i startfältet.

Peterson besegrade i dag Margarita Gasparyan med 6-1, 7-5 efter att ha räddat sex av ryskans åtta breakbollar och samtidigt förvaltat fem av sina elva genombrottsmöjligheter.

Den 71-rankade stockholmskan gjorde debut i turneringen förra året. Efter att ha kvalat in slog Rebecca ut 2017 års Swedish Open-segrare Katerina Siniakova för att i andra omgången förlora i skiljeset mot 14-rankade Elise Mertens. Peterson har 90 poäng att försvara från ifjol.

I förra veckans kvalfinal i Toronto föll hon mot 18-åriga kinesiskan Xiyu Wang. Nu väntar en på papperet svårare uppgift. Barbora Strycova har två WTA-tittlar och var för två år sedan rankad 19. Årets Wimbledon var hennes 53:e Grand Slam-turnering i karriären och med en semifinal svarade hon för sitt bästa resultat i dessa sammanhang.

Framgången på gräset gjorde att hon klättrade 22 placeringar och om tjeckiskan hade haft sin nuvarande rankning då anmälningstiden till Cincinnati gick ut skulle hon ha varit direktkvalificerad till huvudturneringen.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 08 10