Regerande Wimbledon-segraren tuff utmaning för Peterson på gräset

Sverigeettan Rebecca Peterson visar bra form i genrepet inför Wimbledon.
Framme i tredje omgången i WTA-turneringen i Eastbourne väntar i dag tuffast tänkbara utmaning för 23-åringen från Järfälla.

Peterson ställs nämligen mot fjolårets Wimbledon-segrare Angelique Kerber som är en av tourens bästa grässpelare.

Den tyska världsfemman har varit framme i två Wimbledonfinaler och har ytterligare en semi och en kvart på meritlistan i turneringen.
I Eastbourne har hon två finaler bakom sig och förra året var hon i semi.

Kerber fick en del av årets grussäsong spolierad på grund av fotskada och sjukdom men på favoritunderlaget verkar hon ha hittat sitt rätta jag. Förra veckan var hon i semi i WTA-turneringen på Mallorca.

Där blev det förlust mot Belinda Bencic, schweiziskan som slog ut Peterson i första omgången där Sverigeettan hade 5-3 i första set men föll i två raka mot slutsegraren.

I Eastbourne har 66-rankade Peterson slagit ut högre rankade motståndare – Aliaksandra Sasnovich (37) och Lesia Tsurenko (33) – och även om ingen av dem utmärkt sig på gräs stärker segrarna naturligtvis Rebeccas självförtroende inför Wimbledon.

Där blir hon enda svenska. Johanna Larsson föll i den första kvalomgången.
Snacka om att tennislivet är upp och ner för Sverigetvåan. I helgen tog Larsson sin 14:e dubbeltitel då hon i par med Kirsten Flipkens segrade på Mallorca.

Men i singel har Larsson inte alls fått det att lossna i år och efter raset på rankningen tvingades hon nu för första gången på nio år att kvala till en Grand Slam.

Eftersom gräs är hennes sämsta underlag – 0-8 i Wimbledonfacit –var förlusten mot 204-rankade Isabella Shinikova ingen skräll.

Man kan bara hoppas att Larssons dubbelframgångar förr eller senare ska få det att lossna för henne även i singel.
Samtidigt är det förstås skönt att motgångarna i singel inte påverkar hennes dubbelspel negativt.

Det får Johanna gärna lämna ytterligare ett av raden av bevis på i Wimbledon.

Skrivet av: Redaktionen - 2019 06 26